Με τον Κ. Καραμανλή συναντήθηκε ο δήμαρχος Λειψών Φώτης Μάγγος

Συνάντηση με τον υπουργό Υποδομών Κώστα Α. Καραμανλή και τον Γενικό Γραμματέα Γιώργο Καραγιάννη στο υπουργείο, είχε ο δήμαρχος Λειψών κ. Φώτης Μάγγος.

Όπως ανακοίνωσε, “με τροποποίηση του άρθρου 221 του 4412/16 που σύντομα θα έρθει στη Βουλή θα δοθεί ξανά η δυνατότητα στους μικρούς δήμους, που δεν διαθέτουν μηχανικούς, να διεξάγουν τους δημόσιους διαγωνισμούς με διοικητικούς υπαλλήλους και ουσιαστικά να απεξαρτηθούν από άλλους δημόσιους φορείς προκειμένου νε εκτελούν τα έργα και τις μελέτες.

Η επιστολή που στείλαμε στον υπουργό και στο γενικό γραμματέα, εξηγούσε με κάθε λεπτομέρεια τις στρεβλώσεις και διατύπωνε με ακρίβεια τις λεπτομέρειες της τροποποίησης του συγκεκριμένου άρθρου που προκαλούσε τεράστιες καθυστερήσεις στην υλοποίηση των έργων μας”, αναφέρει ο δήμαρχος Λειψών, τονίζοντας τα εξής:

“Ευχαριστώ τον υπουργό και το γενικό για την πλήρη κατανόηση του προβλήματος και για την άμεση αντίδρασή τους σε ένα ζήτημα που αποτελούσε το μεγαλύτερο πρόβλημα πολλών δήμων κυρίως της νησιωτικής Χώρας.

Το νομοσχέδιο θα περιλαμβάνει και άλλες απλουστεύσεις αναφορικά με τις μελέτες και θα δώσει ώθηση για αναπτυξιακά έργα στην ακριτική Ελλάδα”.