Διαγόρας: Εξαντλεί όλα τα ενδεχόμενα

Να εξαντλήσει όλα τα ενδεχόμενα προκειμένου το τοπικό ντέρμπι με τον Ιάλυσο να διεξαχθεί κανονικά στο Δημοτικό Στάδιο της πόλης μας, είναι αποφασισμένη η διοίκηση της ΠΑΕ Διαγόρας. Μπροστά στο φάσμα του να κληθεί να παίξει ως γηπεδούχος στο «Οικονομίδειο» (θα είναι η μοναδική λύση αν η Αστυνομία δεν ανάψει το πράσινο φως για να χρησιμοποιηθεί το στάδιο της πόλης), οι παράγοντες του «γηραιού» πιέζουν προς όλες τις κατευθύνσεις προκειμένου να είναι εφικτό να χρησιμοποιηθεί η φυσική έδρα της ομάδας στο συγκεκριμένο παιχνίδι.

Ήδη χθες, ο αρμόδιος εργολάβος απομάκρυνε σε χρόνο ρεκόρ όλα τα αδρανή υλικά και καθάρισε τον χώρο στο πεσμένο τοιχίο που βρίσκεται επί της οδού Βύρωνος. Αυτό ήταν μια πρώτη πολύ σημαντική κίνηση αλλά δεν αρκεί. Πλέον θα πρέπει να κλειστεί με κάποιο τρόπο το σημείο της εξέδρας που έχει πέσει, ούτως ώστε να μην είναι εφικτό για τον οποιοδήποτε να εισέλθει στο γήπεδο.

Για την Αστυνομία το συγκεκριμένο θέμα είναι θέμα ασφάλειας και ομαλής διεξαγωγής της αναμέτρησης και δεν πρόκειται να συναινέσει στην τέλεση του παιχνιδιού, αν ο ανοιχτός χώρος δεν κλείσει με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να μην είναι εφικτό να παραβιαστεί. Πάνω στο κομμάτι αυτό, ο εργολάβος και το συνεργείο του σε συνεργασία με τον Διαγόρα, προσπαθούν να βρουν λύση το συντομότερο δυνατόν. Υπενθυμίζουμε ότι η καταληκτική ημερομηνία είναι η αυριανή καθώς κλιμάκιο της Αστυνομίας θα επιθεωρήσει τον χώρο προκειμένου να αποφανθεί οριστικά.

Να σημειώσουμε ότι ο αγώνας δεν μπορεί να γίνει σε κανένα άλλο γήπεδο του νησιού πλην του «Οικονομιδείου» καθώς αυτό αποτελεί την εναλλακτική έδρα που όρισε ο Διαγόρας στη διοργανώτρια αρχή. Τη Football League  δηλαδή δεν την ενδιαφέρει που το συγκεκριμένο γήπεδο είναι έδρα της αντιπάλου του Διαγόρα στην προκειμένη περίπτωση. Η σημερινή ημέρα είναι ιδιαίτερα κρίσιμη και αναμένεται να ξεκαθαρίσει κατά πολύ αν τελικά το παιχνίδι θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Στάδιο.