Παρέμβαση του δημάρχου Ρόδου ζητούν οι Ρομά για το σχολικό λεωφορείο

Παρέμβαση του δημάρχου Ρόδου ζητούν οι Ρομά για  το σχολικό λεωφορείο

Παρέμβαση του δημάρχου Ρόδου ζητούν οι Ρομά για το σχολικό λεωφορείο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 433 ΦΟΡΕΣ

«Κραυγή» απόγνωσης εκπέμπουν για μια ακόμα φορά τους τελευταίες μήνες οι Ρομά της Ρόδου, οι οποίοι μάλιστα ζητούν την παρέμβαση του ίδιου του δημάρχου κ. Αντώνη Καμπουράκη για να λυθεί το πρόβλημα με τη μεταφορά των μικρών μαθητών της κοινότητάς τους στο σχολείο.

Μιλώντας στη «Ροδιακή» ο πρόεδρος της Επιτροπής Ρομά Ρόδου κ. Ευριπίδης Στηροκλέας εξήγησε ότι «τους τελευταίους 2,5 μήνες πολλά παιδιά από τον καταυλισμό στο Καρακόνερο δεν μπορούν να πάνε σχολείο γιατί χάλασε το σχολικό λεωφορείο. Τα μεγαλύτερα περπατούν και πάνε με τα πόδια, τα μικρότερα όμως δεν μπορούν».

«Από την Πρόνοια του Δήμου Ρόδου ενημερωθήκαμε ότι έχει καεί η μηχανή του οχήματος και δεν έχει φτιαχτεί ακόμη. Μας διαθέτουν οδηγό και συνοδηγό, όπως έγινε και στο παρελθόν, αρκεί να υπάρχει και το σχολικό λεωφορείο» σημείωσε ο ίδιος, για να συμπληρώσει: «Έγινε μέσα στον περασμένο Ιανουάριο πρόσκληση υποβολής προσφορών από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, για τη μεταφορά των μαθητών, αλλά δεν έχει υπάρξει ενδιαφέρον μέχρι τώρα. Γι’ αυτό παρακαλούμε πολύ τον κ. δήμαρχο να δείξει κατανόηση και να υπάρξει μέριμνα για να βρεθεί λύση».

Πυροδοτείται νέο κοινωνικό πρόβλημα
Ακόμη και μη Ρομά κάτοικοι της περιοχής του Καρακόνερου που επικοινώνησαν και εκείνοι χθες με τη «Ροδιακή», εξέφρασαν την έντονη ανησυχία τους για το γεγονός, το οποίο μπορεί να πυροδοτήσει και πάλι ένα νέο κοινωνικό πρόβλημα στην περιοχή.

Υπογράμμισαν χαρακτηριστικά ότι «μια από τις προϋποθέσεις για να λαμβάνουν οι Ρομά, όπως και εμείς, το Κοινωνικό Επίδομα Αλληλεγγύης, είναι να πηγαίνουν τα παιδιά στο σχολείο. Έχει περάσει ήδη τόσος καιρός και μέσα στις επόμενες ημέρες θα σταματήσουν να λαμβάνουν το επίδομα. Αν συμβεί αυτό και δεν έχουν χρήματα ούτε για φαγητό, τότε καταλαβαίνουμε όλοι ότι θα αναζητήσουν άλλους τρόπους για να βγάλουν τα προς το ζην. Θα επιστρέψουμε τουλάχιστον πέντε χρόνια πίσω, με τις έντονες καταστάσεις που υπήρχαν τότε, αφού είναι δεδομένο ότι θα αυξηθεί και πάλι ραγδαία η εγκληματικότητα στην περιοχή. Γι’ αυτό ζητείται άμεσα λύση».

Ασφαλώς όμως δεν είναι το μοναδικό ζήτημα, όπως σημείωσαν οι ίδιοι κάτοικοι της περιοχής: «Δεν είναι η μοναδική διάσταση του προβλήματος αυτή. Το γεγονός ότι δεν πηγαίνουν τα παιδιά τους στο σχολείο, τους στερεί τη δυνατότητα να κοινωνικοποιηθούν, να μάθουν πέντε γράμματα και να γίνουν αύριο καλύτεροι πολίτες. Δεν είναι δυνατόν να ζητούν οι ίδιοι να πηγαίνουν τα παιδιά τους στο σχολείο και να μην μπορεί να βρεθεί λύση».

Διαβάστε ακόμη

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί