Ανακαινίζεται ο ναός του Αγίου Κωνσταντίνου στο Καστελόριζο

Από την Παρασκευή 31η Ιανουαρίου έως και την Δευτέρα, 3η Φεβρουαρίου 2020, ο Σεβ. Μητροπολίτης Σύμης, Τήλου, Χάλκης και Καστελορίζου, κ. Χρυσόστομος, επισκέφθηκε το ακριτικό Καστελόριζο, συνοδευόμενος από τον Πανοσιολ. Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Πανορμίτου Σύμης Αρχιμ. Αντώνιο Πατρό και τον Ιεροψάλτη – Πολιτικό Μηχανικό κ. Γεώργιο Καραβέλατζη, εκ Καστελορίζου.

Άμα τη αφίξει του ο Σεβασμιώτατος μετέβη στο Δημαρχιακό Μέγαρο, όπου βρισκόταν σε εξέλιξη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και δραττόμενος της ευκαιρίας απηύθυνε προς τα Μέλη χαιρετισμό, ενώ υπήρξε και αγαστή συνεργασία σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος.
 


 

Το πρωί του Σαββάτου ο Ποιμενάρχης χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ι. Ναό του Αγίου Κωνσταντίνου μετά ευαρίθμου εκκλησιάσματος, έχοντας συλλειτουργούς τον Καθηγούμενο π. Αντώνιο Πατρό και τον Εφημέριο της Νήσου π. Γεώργιο Μαλτέζο.

Προ της απολύσεως προέστη του τεσσαρακονθημέρου Μνημοσύνου της μακαριστής Σταματίας Αχλαδιώτη, επιστηρίζων τους πενθηφορούντας αυτής συγγενείς και φίλους με λόγους παρηγορίας και παραμυθίας.
 


 

Την πρωίαν της Κυριακής, εορτή της Υπαπαντής του Σωτήρος, ομοίως λειτούργησε στον ως άνω καλλιμάρμαρο και ευμεγέθη Ι. Ναό μετά των δύο κληρικών μας, ομιλήσας καταλλήλως περί της μεγάλης αυτής εορτής. Εκκλησιάσθησαν πέραν των ευλαβών ακριτών μας και ο Διοικητής της Δ.Α.Ν. Μεγίστης Συνταγματάρχης (ΠΖ) κ. Γρηγόριος Γαρουφαλιάς. Τέλος, κατά την εκεί ποιμαντική του επίσκεψη ο Σεβασμιώτατος επιθεώρησε τις εν εξελίξει ανακαινιστικές εργασίες του Ι. Ναού Αγίου Γεωργίου «Πηγαδιού», την επίβλεψη και τον συντονισμό των οποίων έχει αναθέσει εις τον Τεχνικό Σύμβουλο της Ι. Μητροπόλεως για το Καστελόριζο, Πολιτικό Μηχανικό κ. Γεώργιο Καραβέλατζη.

Πηγή: “Ιερά Μητρόπολις Σύμης”