Να ενισχυθεί ο ΟΑΕΔ Ρόδου ζητούν εργαζόμενοι και άνεργοι

Να ενισχυθεί με περισσότερους υπαλλήλους το τοπικό παράρτημα του ΟΑΕΔ στη Ρόδο για να διεκπεραιώνονται ταχύτερα οι υποθέσεις εργαζομένων και ανέργων, ζητούν οι συναλλασσόμενοι μέσω της «Ροδιακής».

Μάλιστα υπάρχουν περιπτώσεις κατά τις οποίες η αναμονή προκαλεί προβλήματα ακόμα και στο βιοπορισμό πολλών ατόμων που έχουν καταθέσει τις αιτήσεις τους και περιμένουν την απάντηση της υπηρεσίας ακόμα και επί μήνες.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση συμπατριώτη μας που έχει καταθέσει την αίτησή του στον ΟΑΕΔ για ανεργία από τον Οκτώβριο, και ακόμα περιμένει να του απαντήσουν αν αυτή εχει εγκριθεί, ώστε να ξέρει αν θα του καταβληθούν τα χρήματα που δικαιούται έστω και τώρα ή όχι ώστε να τακτοποιήσει τις οικονομικές του εκκρεμότητες.

Βέβαια κατανοούν απόλυτα το φόρτο εργασίας που έχει το προσωπικό της υπηρεσίας με τις χιλιάδες υποθέσεις που θα πρέπει να διεκπεραιώσει και εκτιμούν το ότι οι άνθρωποι τους εξυπηρετούν πάντα, όμως προκύπτουν σοβαρά προβλήματα για αρκετούς εργαζόμενους που βρίσκονται σε αναμονή και δε ξέρουν αν θα πάρουν τελικά ανεργία ή όχι ώστε να ψάξουν για δουλειά.

Σε κάποιες περιπτώσεις τίθεται και θέμα επιβίωσης, αφού δεν είναι μόνο οι λογαριασμοί τους που πρέπει να τακτοποιηθούν. Έτσι λοιπόν αναγκάζονται να προσέρχονται στον ΟΑΕΔ ακόμα και μέρα παρά μέρα, για να μάθουν την τύχη της αίτησής τους, καθώς οι ανάγκες τους είναι πολύ μεγάλες.