Αθωώθηκε 65χρονος γιατρός για τη συνταγή που έδωσε

Αθωώθηκε 65χρονος γιατρός για τη συνταγή που έδωσε

Αθωώθηκε 65χρονος γιατρός για τη συνταγή που έδωσε

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 472 ΦΟΡΕΣ

Για διακεκριμένη διακίνηση ναρκωτικών κατηγορούνταν 65χρονος γιατρός ο οποίος χθες δικάστηκε από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου και κρίθηκε αθώος!

Η υπόθεση αφορά τη συνταγογράφηση φαρμάκων με δίγραμμη συνταγή σε 27χρονο, στην οποία προέβη ο γιατρός τον Μάρτιο του 2015 οπότε και υπηρετούσε σε κέντρο υγείας σε νησί του νομού μας.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο που συντάχθηκε, ο γιατρός «έγραψε» τα φάρμακα στον 27χρονο αν και δεν του είχαν προσκομιστεί όλα τα απαραίτητα έγγραφα που θα αποδείκνυαν ότι πράγματι η κατάστασή του ήταν τέτοια που να τα είχε ανάγκη.

Μάλιστα για την υπόθεση αυτή τον Ιανουάριο του 2018 ο γιατρός απολογήθηκε στην ανακρίτρια Ρόδου, συνοδευόμενος από το συνήγορότου κ. Μανώλη Κουτσούκο, όπου και αρνήθηκε τις κατηγορίες όπως αυτές του αποδίδονται.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο γιατρός είχε δηλώσει ότι η κατάσταση στην οποία βρισκόταν ο 27χρονος όταν τον επισκέφθηκε στο Κέντρο Υγείας την ημέρα εκείνη δεν ήταν πολύ καλή και πως του είχε ζητήσει τα έγγραφα. Ο 27χρονος του είχε πει πως θα του τα έφερνε διότι δεν τα είχε μαζί του, και ο γιατρός τον πίστεψε, ενώ παράλληλα εκτίμησε πως σε περίπτωση που δεν του συνταγογραφούσε τα συγκεκριμένα φάρμακα υπήρχε πιθανότητα να κάνει κακό ο 27χρονος είτε στον εαυτό του, είτε σε άλλους.

Ο γιατρός είπε επίσης ότι την επόμενη μέρα ο 27χρονος του επέστρεψε τα κουτιά με τα χάπια, τα οποία δεν είχε χρησιμοποιήσει, ενώ είχε επισημάνει πως στο νησί εκείνη την περίοδο δεν υπήρχε άλλης ειδικότητας γιατρός (ψυχίατρος, νευρολόγος, γενικής ιατρικής) με αποτέλεσμα τις σχετικές συνταγογραφήσεις να τις κάνει εκείνος.
Τελικά χθες το δικαστήριο που εκδίκασε την υπόθεση του 65χρονου γιατρού, τον απάλλαξε από κάθε κατηγορία, κρίνοντάς τον αθώο.

Διαβάστε ακόμη

Καταδικάστηκε 23χρονος για θανατηφόρο τροχαίο στ’ Αφάντου

Κρατούμενος στις φυλακές εντοπίστηκε με μικροποσότητα ναρκωτικών

Συνελήφθη για κλοπή από κατοικία

Με 190 βεγγαλικά στο όχημά του εντοπίστηκε 19χρονος

52χρονη αφαίρεσε χρυσό δακτυλίδι

Ελεύθεροι με όρους οι γονείς του βρέφους που βρήκε τραγικό θάνατο

Αυξάνονται συνεχώς τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας στο νησί μας

Εξιχνιάστηκε κλοπή τιμαλφών από χρυσοχοείο στη Ρόδο