Κατασκευή υδατοδρομίου στο Αγαθονήσι

Υλοποιώντας τη σύμβαση που έχει συνάψει η ΄Ενωση Εταιρειών  «Ελληνικά Υδατοδρόμια, Υδροπλάνα Ελλάδας και Optimum Value” με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για την αδειοδότηση Υδατοδρομίου και στο Αγαθονήσι, τριμελές κλιμάκιο επισκέφθηκε το νησί να διενεργήσει αυτοψία – επιθεώρηση για τη χωροθέτηση του Υδατοδρομίου.

Για τον σκοπό αυτό πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο συνάντηση εργασίας του κλιμακίου με το Δήμαρχο Ευάγγελο Κόττορο και το  Λιμενάρχη του νησιού.  Μετά από τις πληροφορίες, τα στοιχεία που δόθηκαν από το Δήμαρχο στο κλιμάκιο και την αυτοψία που έγινε στη λιμενική λεκάνη, βρέθηκε κατάλληλος χώρος κατασκευής τόσο του Υδατοδρομίου, όσο και του χώρου αναμονής και ελέγχου των επιβατών.

Οι εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν πολύ σύντομα.
Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Αγαθονησίου Ευάγγελος Κόττορος τόνισε: «Είμαι πολύ ικανοποιημένος από την εξέλιξη αυτή, της κατασκευής του Υδατοδρομίου στο Αγαθονήσι και οφείλω να ευχαριστήσω για αυτό τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργο Χατζημάρκο για τη σημαντική βοήθεια και συνδρομή στις προσπάθειές μας για την πρόοδο και ανάπτυξη των νησιών μας.

Η κατασκευή, η αδειοδότηση και κυρίως η λειτουργία των υδατοδρομίων θα συμβάλλει στην αναπτυξιακή πορεία των νησιών μας, την τουριστική δυναμική, τη σημαντική βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και ότι υπάρχουν ακόμη καλύτερες προοπτικές στο μέλλον».