Γιώργος Μιχαλάκης: Δεν αναμένονται θεαματικές μεταβολές στη φετινή σεζόν για τη Ρόδο

Δε θα πρέπει να αναμένονται θεαματικές μεταβολές στη φετινή τουριστική περίοδο, επισημαίνει με δηλώσεις του στη «Ροδιακή» ο τουριστικός πράκτορας Γιώργος Μιχαλάκης.

Το 2020 όπως δείχνουν τα πράγματα θα κινηθεί στα ίδια με τα περσινά επίπεδα, ενώ ακόμα και αν στο τέλος της σεζόν παρατηρηθεί τελικά είτε μείωση είτε αύξηση θα είναι σε πολύ μικρό ποσοστό.

Σύμφωνα με τον κ. Μιχαλάκη, η πτώση που παρατηρείται από την αγγλική αγορά λόγω της πτώχευσης του Thomas Cook, δεν θα είναι τελικά μεγάλη και δεν θα επηρεάσει καθοριστικά την εξέλιξη της σεζόν.

Αυτό που ο ίδιος επισημαίνει όμως είναι ότι θα πρέπει να δούμε σοβαρά στο νησί, τον εκσυγχρονισμό των δημόσιων υποδομών, που αποτελούν και το αδύνατό μας σημείο. Βέβαια μετά τα έργα που υλοποιήθηκαν στο αεροδρόμιο της Ρόδου, έγινε η αρχή καθώς έχει βελτιωθεί σημαντικά το κομμάτι που έχει να κάνει με την υποδοχή των τουριστών. Ταυτόχρονα αυξήθηκε και πέρυσι ο αριθμός των τουριστών που ήρθαν στη Ρόδο για διακοπές.

Μάλιστα το αεροδρόμιο με τις νέες του εγκαταστάσεις συναγωνίζεται, άλλα ευρωπαϊκά τα οποία παρέχουν λιγότερο ποιοτικές υπηρεσίες στους επισκέπτες του. Όμως αυτό δε φτάνει. Ο κ. Μιχαλάκης είναι κατηγορηματικός: για να έρθουν περισσότεροι τουρίστες και φυσικά ποιοτικοί πρέπει να αναβαθμιστούν συνολικά όλες οι υποδομές από το οδικό δίκτυο μέχρι και τα δίκτυα ύδρευσης.

Η Ρόδος θα πρέπει να καταβάλει προσπάθειες για να αποκτήσει ακόμα καλύτερες υποδομές ώστε να ανταγωνιστεί τους άλλους προορισμούς,  πολλοί από τους οποίους με τις μειωμένες τους τιμές, προσφέρουν ιδιαίτερα χαμηλά πακέτα διακοπών.