«Χάκαραν» την ιστοσελίδα του Λιμενικού Ταμείου

Μήνυση κατά παντός υπευθύνου θα καταθέσει άμεσα το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Νότιας Δωδεκανήσου (Λ.Τ.), όπως αποφάσισε στην προχθεσινή συνεδρίαση του Διοικητικού του Συμβουλίου, για το χακάρισμα της ιστοσελίδας  του, www.litando.gr, πριν από μερικές ημέρες!


Το θέμα ήρθε για έγκριση στη συνεδρίαση της 5ης Φεβρουαρίου και όπως έγινε γνωστό, λίγες ημέρες πριν, στις 28 Ιανουαρίου, άγνωστοι προσέβαλαν παράνομα το σύστημα της ιστοσελίδας του Λ.Τ. πραγματοποιώντας επιθέσεις και απέκτησαν πρόσβαση σ’ αυτήν. Συγκεκριμένα, απέκτησαν τους κωδικούς εισόδου (password cracking), αποκτώντας έτσι τα δικαιώματα του Λιμενικού Ταμείου ως νόμιμου χρήστη του συστήματος. 


Το θέμα, όμως, παίρνει ακόμα σοβαρότερη διάσταση, καθώς σύμφωνα με τον υπεύθυνο συντήρησης της ιστοσελίδας του Λ.Τ., με τον τρόπο αυτό οι δράστες χρησιμοποίησαν κακόβουλο λογισμικό μέσα στην ιστοσελίδα για να «ανεβάσουν» ψεύτικη ιστοσελίδα τράπεζας ώστε αν οι χρήστες επισκεφτούν την ιστοσελίδα (login) να αποθηκεύονται οι κωδικοί πρόσβασής τους!


Σημειώνεται ότι αμέσως οι υπεύθυνοι συντήρησης έκαναν την ιστοσελίδα του Λ.Τ. λευκή για λόγους ασφαλείας. Όπως αποφάσισε, λοιπόν, η Διοίκηση του Λ.Τ.,  θα προσφύγουν στη δικαιοσύνη ζητώντας την ποινική δίωξη και ποινική τιμωρία  παντός υπευθύνου και παράλληλα θα δηλώσουν παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας, με την επιφύλαξη να αξιώσουν αποζημίωση για τη θετική ζημία αλλά και την ηθική βλάβη από τα Πολιτικά Δικαστήρια, καθώς από τις παραπάνω παράνομες ενέργειες, πέραν από την καταστροφή και τα έξοδα δημιουργίας νέας ιστοσελίδας, προσβλήθηκε η φήμη και η αξιοπιστία του νομικού προσώπου.


Σημειώνεται ότι τη μήνυση θα καταθέσει ο νομικός σύμβουλος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νότιας Δωδεκανήσου κ. Βασίλης Καταβενάκης.