Με κάθε επισημότητα ο ημιμαραθώνιος Απολλώνων

Γι’ άλλη μια χρονιά ένας αγώνας-θεσμός, ο ημιμαραθώνιος στη μνήμη του Τσαμπίκου Χατζηνικολάου θα διεξαχθεί την Κυριακή 1η Μαρτίου με αφετηρία και τερματισμό στ’ Απόλλωνα. 

Για πρώτη φορά φέτος ο αγώνας είναι ενταγμένος στο καλεντάρι της ΕΑΣ Δωδεκανήσου, αλλά και τα προηγούμενα χρόνια η  Ένωση ήταν κοντά στην όλη προσπάθεια με συνεχείς παρουσίες του τεχνικού συμβούλου, του προέδρου και συμβούλων. 

Ο συγκεκριμένος μάλιστα είναι ένας από τους δύο ημιμαραθωνίους στο νησί, έχοντας αυξημένο βαθμό δυσκολίας, ενώ ο άλλος είναι ο ενταγμένος στο πλαίσιο του Μαραθωνίου Ρόδου.

Εντωμεταξύ, οι ετοιμασίες για τον αγώνα  προχωράνε και τις επόμενες ημέρες ρυθμίζονται οι τελευταίες λεπτομέρειες για την καλύτερη διεξαγωγή του, αφού αναμένεται να βοηθήσουν οι Εθελοντές Σαμαρείτες, η Εθελοντική Ομάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών Σαλάκου για να καλύψουν τα «τυφλά» σημεία της διαδρομής και μαζί με ένα αυτοκίνητο από το αστυνομικό τμήμα Σαλάκου να συντονίσουν την κίνηση των αυτοκινήτων.

Ο δήμος της Ρόδου και η «ΔΕΣ ΡΟΔΑ» θα βοηθήσει όπως κάθε χρόνο με την προσφορά λεωφορείου από την πόλη προς Απόλλωνα και για την επιστροφή των δρομέων μετά τον αγώνα. Το λεωφορείο θα ξεκινήσει την Κυριακή 1η Μαρτίου από το Σαν Φρανγκίσκο στις 8.15 και θα φύγει από τα Απόλλωνα μετά το τέλος των απονομών.

Τα αποτελέσματα θα βγουν από τους επίσημους κριτές στίβου του Συνδέσμου Δωδεκανήσου και φυσικά στον τερματισμό οι εθελοντές του χωριού θα περιμένουν για να προσφέρουν την απολλωνιάτικη φιλοξενία με την παραδοσιακή μακαρονάδα!

Ο αγώνας είναι διοργάνωση της Νίκης Ρόδου έχοντας την έγκριση της ΕΑΣ Δωδεκανήσου, με συνδιοργανωτές τον Δήμο Ρόδου, τη δημοτική κοινότητα Απολλώνων, τον πολιτιστικό σύλλογο «Νέοι Ορίζοντες Απολλώνων», τον αθλητικό σύλλογο «Απόλλων Απολλώνων», και τον αγροτουριστικό σύλλογο γυναικών Απολλώνων «Οι Απολλωνιάτισσες».

 Η εκκίνηση θα δοθεί στις 10.00  από τον κεντρικό δρόμο στο χωριό των Απολλώνων και οι αθλητές θα περάσουν από τα Πλατάνια, την Ελεούσα, το Φουντουκλί και θα φτάσουν κοντά στο ξενοδοχείο Έλαφος στον Προφήτη Ηλία όπου θα γίνει αναστροφή.  

Στη συνέχεια θα κατηφορίσουν για μια μικρή απόσταση, ώστε να επιστρέψουν στον ίδιο δρόμο και να στρίψουν δεξιά προς τα Απόλλωνα όπου θα τερματίσουν στην πλατεία. Οι απονομές θα γίνουν στην κοινοτική αίθουσα του χωριού.