Πολλαπλά οφέλη στην τοπική αγορά από τον μαραθώνιο της Ρόδου

Πολλαπλά οφέλη στην τοπική αγορά από τον μαραθώνιο της Ρόδου

Πολλαπλά οφέλη στην τοπική αγορά από τον μαραθώνιο της Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 976 ΦΟΡΕΣ

Με ακόμα περισσότερες συμμετοχές θα διεξαχθεί φέτος στις 3 Μαΐου

Με ακόμα περισσότερες συμμετοχές από κάθε γωνιά του πλανήτη, θα διεξαχθεί φέτος ο διεθνής μαραθώνιος της Ρόδου, ο 7ος κατά σειρά, πετυχαίνοντας το στόχο που είχε τεθεί όταν το 2014 ξεκινούσε δειλά η διοργάνωση: να γίνει η Ρόδος προορισμός φιλοξενίας μεγάλων αθλητικών γεγονότων που θα την προβάλουν σε όλο τον κόσμο.

Το ραντεβού των αθλητών φέτος είναι για τις 3 Μαΐου, και ήδη μέχρι στιγμής έχουν δηλώσει συμμετοχή περίπου 300 άτομα από διάφορες χώρες, όπως αναφέρθηκε στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου των διοργανωτών.

Το μεγάλο αυτό αθλητικό γεγονός συνδιοργανώνουν η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ο δήμος Ρόδου μέσω του ΔΟΠΑΡ, η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου και η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία «Μαραθώνιος Ρόδου». Ο αγώνας τελεί υπό την αιγίδα του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων και στηρίζεται από την Ένωσς Ξενοδόχων Ρόδου.

Η πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής Μαριέττα Παπαβασιλείου αναφερόμενη στο φετινό μαραθώνιο στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου τον χαρακτήρισε ως τη μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση σε όλο το Αιγαίο. Μάλιστα μίλησε αναλυτικά για τα οφέλη που πέτυχε το νησί από τη διεξαγωγή του όλα αυτά τα χρόνια λέγοντας τα εξής: «Μας έδωσε την ευκαιρία να επενδύσουμε στη δυναμική αγορά του αθλητικού τουρισμού και ταυτόχρονα να επιτύχουμε σημαντική προστιθέμενη αξία στο τουριστικό προϊόν της Ρόδου».

Επίσης τόνισε ότι αναγνωρίζεται πλέον ως αθλητικός θεσμός πέρα από τα σύνορα της χώρας έχοντας φτάσει στο σημείο να προσελκύει φέτος αθλητές από 47 χώρες του κόσμου, προσθέτοντας ότι ο αθλητισμός αποτελεί ένα ιδιαίτερο πεδίο δράσης και επικοινωνίας και αν μη τι άλλο ο μαραθώνιος απέδειξε ότι η Ρόδος μπορεί να υποστηρίξει μεγάλες διοργανώσεις με διεθνή συμμετοχή.

Όπως επισημάνθηκε χθες από τις βασικές αποστολές της διοργάνωσης είναι η προαγωγή του ευ αγωνίζεσθαι και της αθλητικής συμμετοχής, η εκπαίδευση των δρομέων του αύριο, η ανάδειξη της ιστορικής και αρχιτεκτονικής κληρονομιάς της Ρόδου και της φυσικής ομορφιάς του νησιού.

Γι’ αυτό και η οργανωτική επιτροπή του διεθνούς μαραθωνίου Ρόδου αποφάσισε να διοργανώσει φέτος σε συνεργασία με την παιδική πινακοθήκη Ελλάδας της οποίας η έδρα βρίσκεται στη Ρόδο, διαγωνισμό ζωγραφικής για παιδιά και νέους με θέμα: «ως λίκνο πολιτισμού και αθλητισμού ανά τους αιώνες η Ρόδος εμπνέει ζωγραφικά έργα παιδιών και νέων από όλο τον κόσμο που εξυμνούν τα ιδεώδη του ευ αγωνίζεσθαι και της ευγενούς άμιλλας».

Η αφίσα του φετινού μαραθωνίου
Η αφίσα του φετινού μαραθωνίου

Ο διαγωνισμός ξεκίνησε από τις 20 Ιανουαρίου και λήγει στις 5 Απριλίου. Λεπτομέρειες μπορεί να βρει κανείς στο site της παιδικής πινακοθήκης. Η βράβευση όσων διακριθούν θα πραγματοποιηθεί σε ειδική εκδήλωση στο πλαίσιο του μαραθωνίου.

Από τους παρευρισκόμενους επισημάνθηκε ότι τελικά ο μαραθώνιος Ρόδου είναι μία ξεχωριστή αθλητική διοργάνωση που αποτελεί ιδανικό μοντέλο σύνθεσης αθλητισμού πολιτισμού, τουριστικής προβολής και τοπικής αναπτυξιακής δραστηριότητας, προωθώντας φυσικά τον αθλητικό τουρισμό.

Μάλιστα ο Μιχάλης Παυλούς μέλος κεντρικού συμβουλίου ΣΕΓΑΣ, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι το 2014 κατά την πρώτη διοργάνωση του μαραθωνίου, ο στόχος που τέθηκε ήταν να πετύχουμε τη διεθνοποίηση αυτής της εκδήλωσης, δηλαδή να προσελκύσουμε κόσμο, φίλους του δρομικού κινήματος από την παγκόσμια κοινότητα. Το ότι λοιπόν μέχρι τώρα οι συμμετοχές αγγίζουν τα 300 άτομα από όλο τον πλανήτη, είναι κάτι που δείχνει ότι έχει επιτευχθεί ο στόχος και ότι η Ρόδος είναι αρκετά δημοφιλής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με όσα επισημάνθηκαν από τους διοργανωτές, η τοπική αγορά είχε πολλά οφέλη από το γεγονός αυτό όλα τα προηγούμενα χρόνια, τα οποία πολλαπλασιάζονται όσο αυξάνεται και ο αριθμός των συμμετεχόντων.

Μάλιστα η κ. Παπαβασιλείου τόνισε ότι τα ξενοδοχεία της πόλης γεμίζουν κάθε φορά κατά τη διεξαγωγή του, κάτι που άλλωστε ήταν και ο αρχικός στόχος, ενώ ικανοποιημένος φαίνεται ότι είναι και ο εμπορικός κόσμος: «Βλέπουμε ότι τα ξενοδοχεία της πόλης της Ρόδου που ήταν και ο στόχος μας καθώς πιστεύουμε ότι για την ανάπτυξη της αγοράς πρέπει να ξεκινήσεις από την πόλη, εκείνη τη μέρα έχουν πολύ μεγάλη πληρότητα.

Έρχονται όμως και μένουν και περισσότερες μέρες πριν και μετά το μαραθώνιο και επίσης καταστήματα και ειδικά εστιατόρια μας λένε ότι τις μέρες εκείνες υπάρχει αύξηση των εσόδων τους, οπότε βλέπουμε ότι υπάρχει ένα καλό αποτέλεσμα» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Πάντως επειδή μέχρι στιγμής δεν έχει αποτυπωθεί ποιο είναι το ακριβές όφελος στην αγορά της Ρόδου από τη διεξαγωγή του μαραθωνίου οι διοργανωτές σκέφτονται να επιστρατεύσουν εθελοντές οικονομολόγους αλλά και φίλους του δρομικού κινήματος που θα διεξάγουν έρευνα για το… οικονομικό αποτύπωμα του μαραθωνίου ώστε του χρόνου να έχουμε μία ξεκάθαρη εικόνα για τα οφέλη που προκύπτουν για το νησί.

Από τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου
Από τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου

Διαβάστε ακόμη

Επτά πλωτά ραντάρ «κλειδώνουν» το Αιγαίο

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη