Ρόδος: Πάνω από 500 νεοσύλλεκτοι ορκίστηκαν χθες στ’ Αφάντου

Παρουσία της στρατιωτικής ηγεσίας της περιοχής μας, εκπροσώπων τοπικών αρχών και φορέων αλλά και δεκάδων συγγενών και φίλων, περισσότεροι από 500 νέοι οπλίτες έδωσαν χθες το πρωί όρκο τιμής, να υπηρετήσουν με αφοσίωση την πατρίδα!

Η τελετή ορκωμοσίας της 2020 Α΄ ΕΣΣΟ πραγματοποιήθηκε στις 11 το πρωί στο στρατόπεδο «Ανθυπολοχαγού (ΠΖ) Παπαποστόλου» στ’ Αφάντου, παρουσία του Διοικητή της 95 ΑΔΤΕ, Υποστράτηγου Νικολάου Φλάρη, ανώτατων αξιωματικών, του Αντιπεριφερειάρχη Χρήστου Ευστρατίου, του Αντιδημάρχου Αναστασίου Σπανού, καθώς και εκπροσώπων λοιπών αρχών και φορέων του τόπου.

Στη χθεσινή εκδήλωση, εντυπωσιακή ήταν επίσης η παρουσία εκατοντάδων γονέων, συγγενών και φίλων που βρέθηκαν εκεί για να ζήσουν και να καμαρώσουν τις μοναδικές αυτές στιγμές με τα δικά τους παιδιά! 
Έτσι χθες οι 500 και πλέον στρατιώτες της 2020 Α’ ΕΣΣΟ έδωσαν όρκο πίστης στην πατρίδα, υπακοή στο Σύνταγμα και στους νόμους του κράτους. Οι στιγμές ήταν ιδιαίτερα συγκινητικές, ενώ η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με μικρή δεξίωση που δόθηκε στους χώρους του στρατοπέδου.
 


«Το ανθρώπινο δυναμικό αποτελεί το πολυτιμότερο οπλικό μας σύστημα και τον σημαντικότερο πολλαπλασιαστή ισχύος».
Η ημερήσια διαταγή του Αρχηγού ΓΕΣ Αντιστράτηγου Χαράλαμπου Λαλούση που αναγνώστηκε χθες στους νέους οπλίτες, αναφερόταν στη σημαντικότητα του όρκου που νωρίτερα είχαν δώσει αλλά και στη σημασία της θητείας τους και μεταξύ άλλων ανέφερε τα εξής:

«Νεοσύλλεκτοι Οπλίτες,
Υπό τη σκέπη της Πολεμικής Σημαίας, ενώπιον των εκπροσώπων της εκκλησίας, της πολιτείας, των ΕΔ, των αρχών της πόλεως και της Περιφέρειας, των γονέων, συγγενών και φίλων σας, δώσατε το Στρατιωτικό Όρκο τιμής και αφοσίωσης προ της Πατρίδας και ενταχθήκατε επίσημα στη στρατιωτική οικογένεια.

Ο όρκος δεν αποτελεί μόνο ηθική δέσμευση αλλά και αόρατο δεσμό με όσους υπερασπίστηκαν τις αξίες του Έθνους κατά την ιστορική πορεία του. Αναλύστε τον με προσοχή και θα βρείτε σε κάθε φράση τη συνισταμένη των υποχρεώσεών σας.

Η κατάταξή σας στις τάξεις του Ελληνικού Στρατού αποτελεί μεν συνταγματικό καθήκον, αλλά ταυτόχρονα είναι και η ύψιστη τιμή και δικαίωμα που έχετε ως πολίτες.
 


Η θητεία στο Στρατό, είναι για όλους πολύ μεγάλη τιμή και υποχρέωση. Είναι η μεγαλύτερη προσφορά για την Πατρίδα και τους απανταχού Έλληνες. Υπηρετούμε μία χώρα με μακραίωνη ιστορία, κοιτίδα του παγκόσμιου πολιτισμού και έναν λαό που έμαθε να ζει ελεύθερος. Να είστε υπερήφανοι για τη δυνατότητα που σας δίνεται να υπερασπίσετε το σημαντικότερο αγαθό του ανθρώπου, την ελευθερία.

Το ανθρώπινο δυναμικό αποτελεί το πολυτιμότερο οπλικό μας σύστημα και τον σημαντικότερο πολλαπλασιαστή ισχύος. Σας διαβεβαιώ, ότι είστε το επίκεντρο του ενδιαφέροντός μας και υπάρχει διαρκής ανησυχία, ώστε να σας παρέχουμε όλα τα εφόδια, για να γίνετε άξιοι μαχητές».