Πολλοί δυστυχώς δεν σέβονται τις θέσεις στάθμευσης των ΑμΕΑ, τις διαβάσεις, τις ράμπες

Με αφορμή τις δεκάδες καθημερινά παραβάσεις συμπολιτών μας αναφορικά με τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και πιο συγκεκριμένα, την παράνομη στάθμευση σε θέσεις ΑμΕΑ, σε ράμπες και σε διαβάσεις, αρκετοί είναι οι συμπολίτες μας εκείνοι που έχουν ευαισθητοποιηθεί και καθημερινά καλούν την Τροχαία προκειμένου να επιβάλλει το ανάλογο πρόστιμο. 

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι αυτό πριν μερικές μέρες, που αφορά το αυτοκίνητο που ήταν επί μέρες παρκαρισμένο πάνω σε διαβάσεις στην πλατεία Ακαδημίας, γεγονός για το οποίο και “Η Ροδιακή" είχε αναφερθεί. Ευαισθητοποιημένοι συμπολίτες μας, αποφάσισαν να καλέσουν την Τροχαία Ρόδου προκειμένου να επιβάλλει το πρόστιμο που ορίζει ο νόμος και αφού αυτό πραγματοποιήθηκε, ανατέθηκε σε εταιρεία οδικής βοήθειας η ρυμούλκηση του εν λόγω οχήματος. 

Δεδομένου λοιπόν ότι η κατάσταση έχει φθάσει στο απροχώρητο, με αρκετούς από τους συμπολίτες μας να αδιαφορούν για όλους όσοι χρησιμοποιούν τις θέσεις στάθμευσης ΑμΕΑ, τις ράμπες και φυσικά τις διαβάσεις, αρκετοί είναι αυτοί που αποφάσισαν πως αυτές οι ντροπιαστικές εικόνες στο κέντρο της Ρόδου και όχι μόνο, πρέπει να πάψουν να υπάρχουν. 

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί και ο συμπολίτης μας Ιζέτ Σιέχ, ο οποίος παρά το γεγονός ότι είναι ιδιοκτήτης εταιρείας οδικής βοήθειας, προτίθεται την ερχόμενη Κυριακή να πραγματοποιήσει βόλτα στο κέντρο της πόλης μας και όπου βλέπει σταθμευμένο όχημα που θα εμποδίζει ΑμΕΑ, γονείς με καροτσάκια κ.λπ. θα καλεί την Τροχαία προκειμένου να επιβάλλει το πρόστιμο και αμέσως μετά, εφόσον θα έχει την εντολή της Τροχαίας, θα απομακρύνει το όχημα που θα ενοχλεί.

Μάλιστα, τα όποια έσοδα θα έχει από αυτή τη διαδικασία, θα τα δίνει επί τόπου σε δύο συλλόγους του νησιού μας σχετικούς με τα ΑμΕΑ. Ο ένας σύλλογος είναι ο Δωδεκανησιακός Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρίες Κέντρο Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας "Ελπίδα" και ο άλλος είναι ο σύλλογος Π.Α.Μ.Ε.Α., σύλλογος για τη βοήθεια ανθρώπων με αναπηρία. 

Η πρωτοβουλία αυτή, ευχόμαστε να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση για τους περισσότερους από εμάς, αλλά και ένα... "μάθημα" για όλους όσοι, με τη συμπεριφορά τους ντροπιάζουν το νησί μας...!