Έτοιμος ο νέος χώρος στάθμευσης των τουριστικών λεωφορείων στο αεροδρόμιο “Διαγόρας”

Έτοιμος προς διαμόρφωση είναι ο νέος χώρος στάθμευσης των τουριστικών λεωφορείων στο αεροδρόμιο «Διαγόρας» που βρίσκεται στην περιοχή στην οποία υπήρχαν μέχρι πρότινος οι παλιές κτηριακές εγκαταστάσεις που φιλοξενούσαν στελέχη της αστυνομίας.

Τα κτήρια σταδιακά κατεδαφίστηκαν, απομακρύνθηκαν μπάζα και σκουπίδια και απομένει πλέον να προχωρήσει η διαμόρφωση όλης της περιοχής σε χώρο στάθμευσης με τις απαραίτητες διαγραμμίσεις, σημάνσεις, πεζοδρόμια και την τοποθέτηση φωτισμού.

Οι εργασίες θα ξεκινήσουν εντός των ημερών αφού εγκριθεί το σχέδιο που καταρτίστηκε από τις αρμόδιες υπηρεσίες, ώστε σιγά-σιγά να γίνει ο χώρος κατάλληλος για να χρησιμοποιηθεί από τους οδηγούς των τουριστικών λεωφορείων και των Mini bus ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες της τουριστικής περιόδου που σε λίγο θα ξεκινήσει.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πέρυσι ολοκληρώθηκε και η ανακατασκευή του υπάρχοντος χώρου στάθμευσης. Όμως δεν επαρκούσε για να ικανοποιήσει τη ζήτηση που ήταν μεγάλη και τη χρονιά που πέρασε. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργηθούν πολλά παράπονα από τα τουριστικά γραφεία τα οποία δεν μπορούσαν να εξυπηρετήσουν τους πελάτες τους.

Οι επισημάνσεις των τουριστικών πρακτόρων λήφθηκαν υπόψη από τη Fraport η οποία προχώρησε σε νέο σχεδιασμό για την καλύτερη εξυπηρέτηση των οχημάτων μικρών και μεγάλων, με αποτέλεσμα να υπάρχει πλέον διαθέσιμος για φέτος ένας χώρος περίπου 3.000 τ.μ.

Φυσικά τα έργα στο αεροδρόμιο του νησιού δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί στο πλαίσιο του σχεδιασμού που υπάρχει για τη λειτουργική του αναβάθμιση, αν και έχουν πραγματοποιηθεί στο μεγαλύτερο ποσοστό τους. Η εταιρεία έκανε γνωστό ότι προέκυψαν έκτακτα ζητήματα στην πορεία εκτέλεσης των εργασιών που πήγαν πίσω τη διαδικασία, όπως αυτό με την απομάκρυνση του αμιάντου από τους περισσότερους χώρους, η οποία έπρεπε να γίνει υπό συγκεκριμένες συνθήκες και με μεγάλη προσοχή.

Πάντως τα έργα ανακατασκευής αναμένεται να ολοκληρωθούν στο «Διαγόρας» τον επόμενο Απρίλιο, και συνολικά η επένδυση για το αεροδρόμιο του νησιού εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τα 35 εκατ. ευρώ. Επίσης αναμένεται και η οριστικοποίηση της ημερομηνίας, κατά την οποία θα πραγματοποιηθούν τα επίσημα εγκαίνια στο αεροδρόμιο με την παρουσία ανώτατων διευθυντικών στελεχών της Fraport Greece.