Ελεύθερη Ρουμάνα που είχε καταδικαστεί για ναρκωτικά

Ελεύθερη αφήνεται με απόφαση του Τριμελούς Εφετείου επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου 36χρονη Ρουμάνα η οποία έχει καταδικαστεί για υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.

Η υπόθεση ξεκίνησε να απασχολεί τη δικαιοσύνη πριν από έντεκα χρόνια, όταν αρχές Απριλίου του 2009 αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου εντόπισαν την 36χρονη Ρουμάνα και τον συνομήλικό της Αλβανό. Οι αστυνομικοί σε έλεγχο που τους έκαναν βρήκαν να κατέχουν μία συσκευασία που περιείχε 78 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης.

Μαζί με το ζευγάρι διέμενε και ένας ακόμα αλλοδαπός Αλβανικής καταγωγής ηλικίας (σήμερα) 38 ετών. Σε βάρος και των τριών εμπλεκομένων σχηματίστηκε δικογραφία για αγορά ναρκωτικών ουσιών (ινδικής κάνναβης) και κατοχή ναρκωτικών ουσιών κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια. Οι τρεις αλλοδαποί μετά τις απολογίες τους είχαν αφεθεί ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, ενώ η υπόθεση εκδικάστηκε τον Ιανουάριο του 2013 από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου.

Αν και οι κατηγορούμενοι δεν εμφανίστηκαν ενώπιον του δικαστηρίου, κρίθηκαν ένοχοι και καταδικάστηκαν σε κάθειρξη δέκα ετών και χρηματικό πρόστιμο 5.000 ευρώ έκαστος, με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.
Καθώς η δικαστική αυτή απόφαση εκκρεμούσε, εντοπίστηκε η 36χρονη Ρουμάνα, συνελήφθη και οδηγήθηκε στη φυλακή. Όμως δια του συνηγόρου της κ. Αναστάσιου Διάκου προσέφυγε στο Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου ζητώντας να ανασταλεί η εκτέλεση της καταδικαστικής απόφασης του δικαστηρίου έως την εκδίκαση της υπόθεσής της από το Εφετείο.
Το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα με τον όρο της εγγυοδοσίας ποσού 1.000 ευρώ.