Οι εξέδρες ήταν …ασορτί με το κρύο…

Τέτοιο κρύο είχαμε πολύ καιρό να νιώσουμε στο νησί της Ρόδου. Μπορεί και χρόνια,  αν δεν κάνουμε σοβαρό λάθος…

Και μέσα στη γενικότερη παγωμάρα ήρθε και το ντέρμπι του Διαγόρα με τον Ιάλυσο που «έδεσε» ασορτί με τις καιρικές συνθήκες.

Και δεν αναφερόμαστε στο αγωνιστικό κομμάτι το οποίο ήταν μια χαρά καθώς οι παίκτες και των δύο ομάδων έκαναν τη δική τους προσπάθεια και πρόσφεραν απλόχερα και τέσσερα τέρματα…

Ο λόγος γίνεται για την εικόνα στις εξέδρες η οποία ήταν αποκαρδιωτική. Δεν συμμεριζόμαστε την άποψη ορισμένων που λέει … «και πάλι καλά με βάση τη ζωντανή τηλεοπτική κάλυψη και τη θερμοκρασία».

Αυτά για τους κατεξοχήν ποδοσφαιρόφιλους είναι φθηνές δικαιολογίες. Η εικόνα των εξεδρών του γηπέδου δεν συνάδει σε καμία απολύτως περίπτωση με τη φλόγα και το πάθος που υποτίθεται πως έχουμε σαν νησί για να δούμε μια ομάδα σε πολύ υψηλές κατηγορίες.

Και ο προβληματισμός δεν έχει να κάνει μόνο με το συγκεκριμένο παιχνίδι αλλά γενικότερα. Όπως γράφαμε και πριν από μερικές ημέρες, καμία από τις τρεις μεγάλες ομάδες του νησιού δεν έχει κατορθώσει μέχρι στιγμής να φέρει τον κόσμο στα γήπεδα και τα παιχνίδια τους γίνονται με την παρουσία ελάχιστων θεατών στην εξέδρα.

Υποτίθεται ότι ένα ντέρμπι σαν το προχθεσινό, θα κέντριζε το ενδιαφέρον των φιλάθλων για να είναι εκεί και να …μυρίσουν ατμόσφαιρα γηπέδου. Αυτό λέει η ποδοσφαιρική λογική ανά τον πλανήτη ανεξάρτητα από τις υπόλοιπες παραμέτρους (καιρικές συνθήκες, τηλεόραση κτλ). Θέλω να πω δηλαδή ότι σε έναν τόπο που οι περισσότερο δηλώνουν διψασμένοι για όνειρα και φιλοδοξίες που φθάνουν μέχρι και τη Super League, θα έπρεπε να θεωρείται αυτονόητο ότι σε ένα τοπικό ντέρμπι θα είναι στο γήπεδο 1.000 – 1.500 θεατές. Στη χειρότερη περίπτωση…

Υ.Γ.: Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, ο Διαγόρας κυριάρχησε στο δεύτερο ημίχρονο όπου έκανε ίσως την καλύτερη φετινή του εντός έδρας εμφάνιση. Μας είναι πραγματικά δύσκολο να θυμηθούμε πιο αποδοτική παρουσία φέτος στα παιχνίδια του Δημοτικού Σταδίου. Στα πρώτα 45 λεπτά ο Ιάλυσος έδειχνε να πατάει αρκετά καλά και την περισσότερη ώρα ήταν αυτός που ήλεγχε το παιχνίδι. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το ότι σκόραρε πρώτος.

Δραγάτης Δημήτρης