Ξεκινά σήμερα η τουριστική έκθεση  του Τελ Αβίβ

Ανοίγει σήμερα τις πύλες της η 26η ετήσια έκθεση International Mediterannean Tourism Market (IMTM)- στο Τελ Αβίβ του Ισραήλ, που αποτελεί το μεγαλύτερο τουριστικό γεγονός της χώρας.

Απευθύνεται στην παγκόσμια και την τοπική τουριστική αγορά του Ισραήλ και η συμμετοχή της Ρόδου κρίθηκε και φέτος απαραίτητη καθώς η ΙΜΤΜ είναι από τις μεγαλύτερες εκθέσεις στην ανατολική Μεσόγειο με ισχυρή εκπροσώπηση από 57 χώρες, ενώ προσελκύει κάθε χρόνο περισσότερους από 20.000 επαγγελματίες.

Το Ισραήλ εξάλλου αποτελεί μια σημαντική τουριστική αγορά για τη Ρόδο καθώς ήδη το νησί επισκέπτονται πολλοί Ισραηλινοί τουρίστες καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και υπάρχει πρόθεση για διεύρυνσή της τα επόμενα χρόνια. 

Φέτος ειδικά η έκθεση του Τελ Αβίβ, έχει ιδιαίτερη σημασία και αξία για τον Δήμο Ρόδου διότι με πρωτοβουλία του ΕΟΤ, μετά το πέρας της, στις 13 Φεβρουαρίου, θα πραγματοποιηθεί μία συνάντηση μεταξύ Ισραηλινών πρακτόρων και Ελλήνων επιχειρηματιών απ’ όλη την Ελλάδα. Μάλιστα, στο πλαίσιο αυτό, θα γίνει και μία πολύ μεγάλη παρουσίαση από τις 13 Περιφέρειες της χώρας σχετικά με τις υποδομές και τα αξιοθέατα της καθεμίας, και θα ακολουθήσουν οι συναντήσεις των επιχειρηματιών.

Σε ό,τι αφορά τη Ρόδο θα γίνει σε συνεργασία με την περιφέρεια και μία αναφορά στα μνημεία και τα αξιοθέατα που έχουν άμεση σχέση με το Ισραήλ και γενικά με την εβραϊκή κοινότητα. Στην εκδήλωση θα βρίσκεται και θα μιλήσει ο έπαρχος Νάξου Γιάννης Μαργαρίτης. Επίσης θα δώσει το “παρών” και ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων Κώστας Ταρασλιάς ο οποίος θα μιλήσει ειδικά για τα εβραϊκά μνημεία στη Ρόδο.

«Είναι γεγονός ότι πρόκειται για μία ιστορία που μας συγκινεί ούτως ή άλλως αλλά θα τη διηγηθούμε και στο Ισραήλ. Δηλαδή, για την εβραϊκή συνοικία στην Παλιά Πόλη, για τη συναγωγή, το Μουσείο και κυρίως τις μεγάλες συμφωνίες που κλείστηκαν στο νησί μας  την περίοδο 1948-1949, με αποκορύφωμα την υπογραφή της αραβοϊσραηλινής συμφωνίας ειρήνης» δήλωσε συγκεκριμένα ο αντιδήμαρχος. 

Μάλιστα, θα τοποθετηθεί και ένα ειδικό stand, με μία αφίσα που θα γράφει «Ρόδος το νησί της ειρήνης»,  καθώς, η Ρόδος εκτός από τα ιστορικά μνημεία που αφορούν το εβραϊκό έθνος έχει να συνεισφέρει και πολλά στη νεότερη ιστορία του Ισραήλ. 

Η αγορά του Ισραήλ θεωρείται ως μία πολύ καλή αγορά διότι οι Ισραηλινοί έρχονται στη Ρόδο, περιηγούνται στην αγορά και τα αξιοθέατα και διασκεδάζουν εκτός ξενοδοχείου τονώνοντας την αγορά.