Προφυλακίστηκε ο 38χρονος  για τη φυτεία με τα 41 δενδρύλλια

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε χθες μετά την απολογία του ο 38χρονος που συνελήφθη να έχει δημιουργήσει σπίτι του, φυτεία αποτελούμενη από 41 δενδρύλλια κάνναβης, με τη μέθοδο της υδροπονικής καλλιέργειας!

Ο συλληφθείς το περασμένο Σάββατο (8 Φεβρουαρίου) προσήχθη ενώπιον του αρμόδιου εισαγγελέα, ο οποίος και άσκησε σε βάρος του ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και τον παρέπεμψε στην ανάκριση.
Χθες ο 38χρονος πέρασε την πόρτα της ανακρίτριας Ρόδου και απολογήθηκε αρνούμενος τις κατηγορίες όπως αυτές του αποδίδονται.
Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα ο 38χρονος κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος και οδηγήθηκε στη φυλακή.

Την υπόθεση εξιχνίασαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου στις 7 Φεβρουαρίου 2020 στη μία το μεσημέρι, οπότε και πραγματοποίησαν «έφοδο» στις δύο κατοικίες του 38χρονου, εντοπίζοντας στην πρώτη μία ζυγαριά ακριβείας και στη δεύτερη τα δενδρύλλια κάνναβης!

Ειδικότερα, στο πλαίσιο ειδικών επιχειρησιακών δράσεων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Νοτίου Αιγαίου για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2020 το μεσημέρι έπειτα από αξιολόγηση στοιχείων πραγματοποιήθηκε στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση κατά την οποία διαπιστώθηκε ότι ο κατηγορούμενος είχε αναπτύξει εσωτερικού τύπου ελεγχόμενη καλλιέργεια κάνναβης, με τη μέθοδο της υδροπονίας.

Όπως έγινε γνωστό, ο δράστης καλλιεργούσε επιμελώς κάνναβη σε χώρο στον οποίο είχε εξασφαλίσει κατάλληλες περιβαλλοντικές συνθήκες, (ύδρευσης – αφύγρανσης - φωτισμού - θερμότητας - εξαερισμού) με χρήση μεγάλης ποσότητας νερού και τεχνιτών μέσων.

Σε έρευνες που έγιναν σε δύο κατοικίες του δράστη και στο χώρο της καλλιέργειας, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
• 41 δενδρύλλια κάνναβης ύψους έως 1,15 μέτρα, σε τελική φάση ανάπτυξης προς συγκομιδή
• Ζυγαριά ακριβείας
• Πλήρης εξοπλισμός εργαστηριού υδροπονικής καλλιέργειας κάνναβης.
Για τον 38χρονο σχηματίστηκε δικογραφία για καλλιέργεια κάνναβης με σκοπό τη διακίνηση και σε βάρος του κινήθηκε η προβλεπόμενη από τον νόμο διαδικασία.