Μουσικό φεστιβάλ για την «Ευρωπαϊκή Πολυφωνία» στη Ρόδο

Μετά την πρώτη επιτυχή έκδοση του Μουσικού Φεστιβάλ «Ευρωπαϊκή Πολυφωνία» τον Φεβρουάριο του 2019 και τη θερμή υποδοχή του από το κοινό, ο Οργανισμός Arts Spontanés στοχεύει να δiοργανώσει τη δεύτερη έκδοση του Φεστιβάλ στις 14, 15 και 16 Φεβρουαρίου 2020 στη  Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τον Δημοτικό Οργανισμό Πολιτισμού Αθλητισμού Ρόδου (ΔΟΠΑΡ), το Γαλλικό Προξενείο Ρόδου και τον οργανισμό Ars Artis (Ρόδος).

ΓΕΦΥΡΑ ΠΑΡΙΣΙ-ΡΟΔΟΣ
Το Φεστιβάλ «Ευρωπαϊκή Πολυφωνία», μια Ελληνο-γαλλική συνεργασία. 
Οι δύο καλλιτεχνικοί διευθυντές του Φεστιβάλ, Χρύσανθος Αντωνίου (πρόεδρος του γαλλικού Οργανισμού Arts Spontanés με έδρα το Παρίσι) και Σάββας Καρατζιάς (πρόεδρος του Οργανισμού Ars Artis με έδρα τη Ρόδο) επιθυμούν τη συνέχεια και ενδυνάμωση του Φεστιβάλ συμβάλλοντας στην ανάδειξη της πόλης της Ρόδου ως εξέχουσας καλλιτεχνικής πρωτεύουσας και ενός από τους σημαντικότερους προορισμούς «Πολιτιστικού-τουρισμού» διεθνώς.

Το Φεστιβάλ, στις 14, 15 και 16 Φεβρουαρίου 2020, θα μετατρέψει τη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου σε ένα ενεργό εργαστήρι μουσικής, δίνοντας την ευκαιρία στο κοινό να λαμβάνει μέρος σε πολυάριθμα διαδραστικά μουσικά εργαστήρια και συναυλίες υψηλής αισθητικής με τη συμμετοχή διεθνούς φήμης καλλιτεχνών και μουσικών συνόλων. Είναι ένας καινούργιος τρόπος γνωριμίας μέσα απο την τέχνη και εξοικείωσης του κοινού με τη σύγχρονη μουσική.

 

• ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΘΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Η δεύτερη έκδοση του Φεστιβάλ έχει τη χαρά να φιλοξενήσει τους διεθνούς φήμης μουσικούς Marcel Pérès από τη Γαλλία και τον  Έλληνα μουσικό Γιώργο Καλούδη, οι οποίοι θα ανοίξουν το μουσικό κύκλο του προγράμματος με δύο ξεχωριστές σόλο συναυλίες αλλά και σε συνεργασία, την ημέρα αυτοσχεδιασμού που θα αφιερώσει το Φεστιβάλ. 

Το πρόγραμμα συναυλιών θα κλείσει το βιρτουόζο τρίο εγχόρδων από τη Νορβηγία, Arctic Trio, που θα παρουσιάσει έργα σημαντικών συνθετών ξεκινώντας από την περίοδο του Μπαρόκ έως τον 21ο αιώνα. Ειδικά για το Φεστιβάλ, οι συνθέτες Σάββας Καρατζιάς και Αντρέας Μουστούκης θα συνθέσουν δύο μουσικά έργα όπου θα παρουσιαστούν στο κοινό (world premiere). Τα έργα θα ερμηνεύσουν το Arctic Trio και η Κύπρια σοπράνο Χρίστια Μιχαήλ.  

Η δεύτερη έκδοση του Φεστιβάλ θα φιλοξενήσει παράλληλα την έκθεση φωτογραφίας με την θεματική «Κύπρος-Side Stories» στο Κατάλυμα της Γαλλίας. Οι δύο Γάλλοι φωτογράφοι Adeline Bommart και Thomas Deschamps είχαν την ευκαιρία να φωτογραφήσουν και να παρουσιάσουν το έργο τους στην Κύπρο το 2017. Εικόνες από την Κύπρο του σήμερα, της ελεύθερης και κατεχόμενης Κύπρου. 

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ 
Χρύσανθος Αντωνίου (Fr), πρόεδρος Γαλλικού Οργανισμού Arts Spontanés, καλλιτεχνική διεύθυνση  
Σάββας Καρατζιάς (Gr), πρόεδρος Οργανισμού Ars Artis, καλλιτεχνική διεύθυνση  

 

 

ΜΟΥΣΙΚΗ 
Marcel Pérès (Fr), εκκλησιαστικό όργανο
Γιώργος Καλούδης (Gr), κλασική κρητική λύρα
Χρίστια Μιχαήλ (Cy), σοπράνο
Arctic trio (No)  
Gustav Rørmark, βιολί   
Njord Kårason Fossnes, βιόλα
Brage Botn Seim, βιολοντσέλο
Σάββας Καρατζιάς (Gr), συνθέτης
Αντρέας Μουστούκης (Cy), συνθέτης

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ  
Adeline Bommart (Fr)
Thomas Deschamps (Fr)

• ΠΟΙΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ
Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό και τις τρεις μέρες.
Το φιλότεχνο κοινό μπορεί, αν το επιθυμεί, να υποστηρίξει δράσεις του Οργανισμού και για τις επόμενες εκδόσεις του Φεστιβάλ στο νησί με χορηγία από 10€ και άνω στη ηλεκτρονική διεύθυνση:  www.helloasso.com/associations/arts-spontanes/formulaires/1/widget

«Ευελπιστούμε το κοινό να αγκαλιάσει ζεστά τις προσπάθειες όλων των συντελεστών και να νοιώσει πως είναι μέλος του Φεστιβάλ και όχι απλά ένας θεατής. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τους καλλιτέχνες μέσα από πλούσιες δραστηριότητες», αναφέρουν οι διοργανωτές του Φεστιβάλ σε ανακοίνωσή τους.

Κρατήσεις και πληροφορίες: www.arts-spontanes.com/festival
Τηλεφωνική εξυπηρέτηση: 2241039647  Ωδείο A. Corelli  (Καθημερινές 15.00-21.00 και το Σάββατο 10.00-14.00).