Ο Ιάλυσος έχασε, ο Ανδρούτσος κέρδισε…

Ένας τερματοφύλακας προσπαθεί να ισορροπήσει σε μια κλωστή, προχωρά μερικά εκατοστά δίπλα από τον γκρεμό και την άβυσσο, εκεί όπου θεοποιούνται κι εκμηδενίζονται προσωπικότητες.

Μ’ ένα νεύμα ή μια κίνηση παραπάνω μπορεί να καθορίζει ολόκληρο παιχνίδι και να δώσει τη λύτρωση, όποτε χρειαστεί, αρκεί να βρίσκεται σε ετοιμότητα. Η επιτυχία από την επιτυχία στον αθλητισμό απέχουν ελάχιστα και οι διαχωριστικές γραμμές τους είναι ασαφείς.

Κανείς έως τώρα δεν μπόρεσε να τις προσδιορίσει κι ούτε που σκέφτηκε να τα βάλει ακόμα και ο πιο έμπειρος αναλυτής με τον υπερασπιστή μιας εστίας ανάδειξης ή καταδίκης ενός ολόκληρου έθνους, πολλές φορές.

Από κείνον λοιπόν που παίζει στο Μουντιάλ έως κι αυτόν της Γ’ τοπικής κατηγορίας δεν θ’ ακούσεις και διαφορετικά πράγματα, αν τον βάλεις να  σου αφηγηθεί την προσωπική του αθλητική ιστορία. Για θυμηθείτε λιγάκι τι συνέβη στον αγώνα του Διαγόρα με τον Ιάλυσο στο Στάδιο την περασμένη Κυριακή και θα το πιάσετε το… βαθύτερο νόημα.

Οι «τοξοβόλοι» είχαν προηγηθεί στο πρώτο ημίχρονο μ’ ένα σπάνιας ομορφιάς γκολ του νεοαποκτηθέντος Κονέ και οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν στις αρχές του δευτέρου από ένα σουτ χωρίς μεγάλες προοπτικές του Μπουρλάκη, όταν η μπάλα έφυγε από τα χέρια του τερματοφύλακα του Ιάλυσου, του Απόστολου Ανδρούτσου.

Το τι μπορεί ν’ άκουσε από τους φίλους της ομάδας του δεν το σχολιάζω, όμως ας δούμε τι έγινε μέσα σε πέντε λεπτά.

Ο Διαγόρας κέρδισε πέναλτι, την εκτέλεσή του ανέλαβε ο Μπαρμπαρούσης και ο Απόστολος Ανδρούτσος έκανε μια απίστευτη απόκρουση στην αριστερή του γωνία. Δεν πήγε δηλαδή η μπάλα πάνω του, για να το παίζει ήρωας…

Ο χρόνος είναι σχετικός και στην προκειμένη περίπτωση εμείς μπορούμε να καθορίσουμε αν παίζει ρόλο και πόσο. Ως επιμύθιο αναφέρω ότι ο Ιάλυσος ηττήθηκε 3-1, έχασε τους βαθμούς, αλλά ο Απόστολος Ανδρούτσος κέρδισε την εμπιστοσύνη όλων όσοι ήταν εκεί, γιατί κάποιες φορές οι στιγμές καθορίζουν το πώς θα κινηθούμε και τι θα αποκομίσουμε από μια πορεία ανάμεσα σε ασαφείς κι όχι προκαθορισμένες γραμμές…

ΤΣΑΜΠΙΚΟΣ ΠΑΤΣΑΪΣ