Ένοχοι για την κλοπή 40 προβάτων από μάντρα της Ρόδου

Ένοχα για την κλοπή 40 προβάτων κρίθηκαν δύο αδέλφια ηλικίας 38 και 42 ετών, από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου.

Το δικαστήριο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς του συνηγόρου υπεράσπισης κ. Σταύρου Παναγιωτακόπουλου, έκρινε ένοχους τους δύο άνδρες με το ελαφρυντικό της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς και τους επέβαλε ποινή φυλάκισης 3 ετών την οποία ανέστειλε επί τριετία.

Η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης μετά από μήνυση που έκανε ο ιδιοκτήτης των προβάτων. Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, τα δύο αδέλφια κατηγορούνται ότι το χρονικό διάστημα από 1 Ιανουαρίου 2017 έως και τις 13 Φεβρουαρίου 2019 καθώς επίσης και στις 14 Φεβρουαρίου 2019 αφαίρεσαν από το περιφραγμένο χωράφι – μάντρα του συμπολίτη μας, το οποίο και βρίσκεται δίπλα από τη δική τους μάντρα, 40 πρόβατα από τα οποία τα οχτώ στις 14 Φεβρουαρίου 2019 με σκοπό να τα οικειοποιηθούν παράνομα.

Σημειώνεται πως σε έρευνα που έγινε στο ποιμνιοστάσιο των δύο αδελφών εντοπίστηκαν συνολικά 24 κουδούνια αιγοπροβάτων, τα 14 από τα οποία αναγνωρίστηκαν ως αυτά που ήταν τοποθετημένα στα ζώα που έχασε, από τον ιδιοκτήτη της μάντρας στο Τσαΐρι.