Του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της τοξικομανίας

Για δύο υποθέσεις ναρκωτικών ουσιών για τις οποίες είχε συλληφθεί το 2015 και το 2016 αντίστοιχα, δικάστηκε χθες 33χρονος και καταδικάστηκε από το Μονομελές Εφετείο Δωδεκανήσου Κακουργημάτων  (μεταβατικό Κω).

Συγκεκριμένα, το δικαστήριο αναγνώρισε το ελαφρυντικό της τοξικομανίας στον 33χρονο και του επέβαλε ποινή φυλάκισης ενός έτους με τριετή αναστολή για την κάθε υπόθεση.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η πρώτη υπόθεση αφορούσε δέμα με διάφορα «φιξάκια» ηρωίνης αλλά και χασίς, που ήταν κρυμμένα σε συσκευή dvd player, και τα οποία πήγε να παραλάβει ο 33χρονος στην Κω και συνελήφθη επ’ αυτοφώρω!

Η σύλληψη του 28χρονου έγινε στις 25 Φεβρουαρίου 2015 το πρωί από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κω οι οποίοι αξιοποιώντας όλες τις πληροφορίες που είχαν στη διάθεσή τους, κατάφεραν να τον εντοπίσουν.

Πιο συγκεκριμένα, στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης διακίνησης ναρκωτικών, εντοπίστηκε ο κατηγορούμενος τη στιγμή που επιχειρούσε να παραλάβει δέμα από μεταφορική εταιρεία στην Κω, το οποίο περιείχε ναρκωτικές ουσίες.

Συγκεκριμένα, όπως διαπιστώθηκε το δέμα περιείχε συσκευή αναπαραγωγής DVD, μέσα στην οποία ήταν επιμελώς κρυμμένα:

• Επτά φιξάκια που περιείχαν κατεργασμένη κάνναβη σε μορφή σκόνης, συνολικού βάρους 30,6 γραμμαρίων.

• Πέντε φιξάκια που περιείχαν ηρωίνη, συνολικού βάρους 34,7 γραμμαρίων

• Δυο φιξάκια που περιείχαν κατεργασμένη κάνναβη σε μορφή σοκολάτας, συνολικού βάρους 15,5 γραμμαρίων

Οι ναρκωτικές ουσίες, το DVD Player και δύο κινητά τηλέφωνα που κατείχε ο δράστης κατασχέθηκαν, ενώ ο 33χρονος οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κω και σε βάρος του κινήθηκε η προβλεπόμενη από τον νόμο διαδικασία.

Ωστόσο περίπου ένα χρόνο αργότερα συνελήφθη και πάλι για τη δεύτερη υπόθεση για την οποία δικάστηκε χθες από το Μονομελές Εφετείο Δωδεκανήσου Κακουργημάτων (μεταβατικό Κω).

Στις 7 Απριλίου 2016 αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Κω εντόπισαν τον 33χρονο και σε έλεγχο που του έκαναν βρήκαν να κατέχει ποσότητα ηρωίνης βάρους 40 γραμμαρίων. Η ναρκωτική ουσία κατασχέθηκε και ο συλληφθείς παραπέμφθηκε στη δικαιοσύνη.