Αλλάζει το σύστημα εισόδου για τα οχήματα στην Παλιά Πόλη της Ρόδου

Αλλάζει το σύστημα εισόδου για τα οχήματα στην Παλιά Πόλη της Ρόδου

Αλλάζει το σύστημα εισόδου για τα οχήματα στην Παλιά Πόλη της Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2831 ΦΟΡΕΣ

Όπως δήλωσε χθες ο αντιδήμαρχος Στέφανος Δράκος

Αλλάζει το σύστημα εισόδου των τροχοφόρων στη Μεσαιωνική Πόλη από φέτος το καλοκαίρι με στόχο να μπουν δικλείδες ασφαλείας και να καταπολεμηθούν παθογένειες που διαπιστώθηκαν τα προηγούμενα χρόνια.

Όπως δήλωσε, χθες, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Πολιτιστικών Μνημείων και Υπηρεσίας Δόμησης Δρ Στέφανος Δράκος, βρίσκονται στη διαδικασία υλοποίησης του σχεδιασμού τους όσο αφορά στη λειτουργία της Μεσαιωνικής Πόλης (σ.σ. αναλυτικότερη ενημέρωση ενόψει της σεζόν αναμένεται να κάνει τις επόμενες ημέρες).

Στο πλαίσιο αυτό, λοιπόν, έχουν ήδη δημοπρατήσει το νέο σύστημα ελέγχου πρόσβασης των οχημάτων στη Μεσαιωνική Πόλη.

Υπενθυμίζεται ότι, μέχρι και πέρυσι το καλοκαίρι, η πρόσβαση γινόταν με τηλεκοντρόλ που προμηθευόταν ο κάθε δικαιούχος που του έδινε πρόσβαση στον έλεγχο των βυθιζόμενων μπαρών. Από φέτος, όμως, το καλοκαίρι, αυτό καταργείται και τοποθετούνται ειδικές κάμερες οι οποίες θα σκανάρουν τις πινακίδες των οχημάτων.

Θα υπάρχει μία βάση δεδομένων στην οποία θα είναι καταγεγραμμένα τα οχήματα των οποίων η είσοδος στο Μνημείο επιτρέπεται, και αυτά αφορούν βέβαια μόνο τους μόνιμους κατοίκους και κάποια οχήματα που είναι βοηθητικά σε ευπαθείς ομάδες.

Οι κάμερες, λοιπόν, σκανάρουν την πινακίδα του οχήματος και δίνουν την πρόσβαση μέσα από τις βυθιζόμενες μπάρες στη Μεσαιωνική Πόλη. Μάλιστα, φέτος θα τοποθετηθούν και οριζόντιες μπάρες για τον έλεγχο των δίτροχων.

«Αυτό είναι το πρώτο βήμα έτσι ώστε να ελεγχθεί, κατά κάποιο τρόπο, η κίνηση μέσα στη Μεσαιωνική Πόλη», τόνισε ο Αντιδήμαρχος. Μάλιστα, θα υπάρξει και δεύτερη φάση ενώ το σύστημα με τα τηλεκοντρόλ που υπήρχε τα τελευταία χρόνια, αποφασίστηκε να καταργηθεί.

Αυτό έγινε επειδή, όπως είπε ο κ. Δράκος, διαπιστώθηκαν παθογένειες τις οποίες θέλησαν να θεραπεύσουν έτσι ώστε να περιοριστεί όσο το δυνατόν περισσότερο η κίνηση των οχημάτων σε ανθρώπους οι οποίοι δεν είχαν δικαίωμα να κυκλοφορούν εντός του Μνημείου.

Όσο για το πότε θα τεθεί το καινούργιο σύστημα σε λειτουργία, ο στόχος τους είναι να προλάβουν την έναρξη της φετινής σεζόν χωρίς να δημιουργηθεί το παραμικρό πρόβλημα, γι’ αυτό και αυτή την περίοδο βρίσκονται σε μία διαδικασία που έχουν επιταχύνει τις μηχανές και τρέχουν για να το προλάβουν.

Σημειώνεται ότι το έργο έχει ήδη δημοπρατηθεί, βρίσκονται σε αναμονή της σύμβασης με τον ανάδοχο και πιέζουν όσο το δυνατόν περισσότερο τις καταστάσεις έτσι ώστε να μη δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα.

Διαβάστε ακόμη

Ορκίστηκαν Δημοτικοί Σύμβουλοι οι κυρίες Ματίνα Γιαννέλη και Ελπίδα Ατσίδη

Αίτημα για τις δαπάνες καρκινοπαθών που πάνε στην Αθήνα για ακτινοθεραπείες

Σε 160 ανέρχονται τα μικρά και μεγάλα νησιά της Δωδεκανήσου

Τα ερωτήματα που κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση προς συζήτηση στη Συνεδρίαση Λογοδοσίας της περιφέρειας

Ολοκλήρωση έργων αντιπλημμυρικής – αντιδιαβρωτικής προστασίας στη Ρόδο

Δράση “Explore the Aegean ΙΙ” από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

Αλέξανδρος Κολιάδης: Η επέκταση του γηπέδου και η αύξηση χωρητικότητας του Κλειστού Γυμναστηρίου της Καλλιθέας, είναι μόνο η αρχή!

Εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια για τη μετάβαση αναπληρωτών εκπαιδευτικών στον τόπο μόνιμης διαμονής τους για τις εορτές του Πάσχα