Κρίνεται τελικά ο τίτλος της Α' κατηγορίας Δωδεκανήσου στην Κω;

Κρίνεται τελικά ο τίτλος της Α' κατηγορίας Δωδεκανήσου στην Κω;

Κρίνεται τελικά ο τίτλος της Α' κατηγορίας Δωδεκανήσου στην Κω;

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 293 ΦΟΡΕΣ

Το παιχνίδι που έρχεται ανάμεσα στον Αθλητικό Όμιλο Πυλίου και τον Ηρακλή Μαριτσών είναι για πάρα πολλούς το απόλυτο ντέρμπι του φετινού πρωταθλήματος της Α’ Κατηγορίας και αυτό που ενδεχομένως θα κρίνει το πρωτάθλημα.

Ίσως και να έχουν δίκιο, όμως αν τα βάλουμε κάτω, στην ουσία αυτό είναι κάτι που κανείς δεν μπορεί να πει με μεγάλη βεβαιότητα.

Να βάλει το χέρι του στη …φωτιά που λέμε. Αφενός επειδή η μέχρι τώρα διαδρομή των ομάδων, μας έχει δείξει ότι είναι εφικτό να …”γκελάρουν” σε παιχνίδια με αντιπάλους χαμηλότερης θεωρητικά δυναμικότητας και αφετέρου επειδή μέχρι και το τέλος της διαδρομής υπάρχουν και άλλες …παγίδες στο δρόμο τους.

Το γεγονός για παράδειγμα ότι και οι δυο υποχρεούνται να παίξουν στην Κρεμαστή με τον Φοίβο, είναι οπωσδήποτε μια σημαντική παράμετρος που δεν πρέπει να παραγνωρίσουμε.

Ίσως, αν ο Ηρακλής κάνει «διπλό» στην Κω και αποκτήσει έναν σημαντικό «αέρα», να μπορούμε να πούμε ότι, ναι, τώρα έχει το πολύ μεγάλο προβάδισμα το οποίο δύσκολα μπορεί να απολέσει.

Γιατί θα έχει κάνει μια νίκη που εκτός από τη σπουδαιότητα των βαθμών και το …μαξιλαράκι ασφαλείας στην κορυφή της βαθμολογίας θα του προσφέρει και μια καλή ψυχολογία. Θα πάρει τα πάνω του και θα είναι δύσκολο μετά να χάσει πολλούς βαθμούς.

Με οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα στο Πυλί, η υπόθεση «τίτλος» θα είναι εξαιρετικά ανοιχτή και κανένας επί της ουσίας (ούτε καν θεωρητικά), δεν θα έχει κάποιο προβάδισμα.

Αν μάλιστα τα πράγματα εξελιχθούν έτσι, τότε θα μιλάμε με βεβαιότητα για το πιο συναρπαστικό πρωτάθλημα των -πολλών- τελευταίων ετών. Θα πρέπει να γυρίσουμε πάρα πολλά χρόνια πίσω (μάλλον στη δεκαετία του 1990) για να βρούμε το αμέσως προηγούμενο πιο αγωνιώδη σε εξέλιξη.

Όπως και να έχει, ο μέχρι τώρα απολογισμός της αγωνιστικής χρονιάς, μάλλον θετικός θα πρέπει να λογίζεται καθώς είναι κάτι που αρέσει στον φίλαθλο κόσμο και για τον λόγο αυτό δίνει και το “παρών” στα γήπεδα, περισσότερο από τις προηγούμενες χρονιές. Θα είναι μια «μάχη» που θα μας προσφέρει λογικά και άλλες πολλές συγκινήσεις, οπότε ας έχουμε λίγο υπομονή για τον τελικό νικητή…

Δραγάτης Δημήτριος

Διαβάστε ακόμη

Η εμπιστοσύνη στον Ντόστανιτς και το πλάνο του Διαγόρα τη νέα σεζόν

Μικτές ΕΠΣΔ: Έτοιμοι να πάνε στον τελικό

Για μια θέση στον τελικό του Final Four Ανδρών στο μπάσκετ

Επιπλέον παιχνίδια στο πρόγραμμα του τοπικού βόλεϊ

Τα αποτελέσματα της αντοχής στο τοπικό πρωτάθλημα ποδηλασίας δρόμου

Η ήττα του Κολοσσού H Hotels Collection στο Περιστέρι και οι… διασωθέντες Γκάουντλοκ και Μπραΐκοβιτς

Τη Δευτέρα στη Χίο ο Φοίβος για νέες βάσεις ανόδου

Το Ροδίων Άθλησις στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής Παγκορασίδων