Στις 19 Μαρτίου το σχολικό πρωτάθλημα στίβου στη Ρόδο

Οριστικοποιήθηκε η ημέρα διεξαγωγής της πρώτης-πανδωδεκανησιακής φάσης του σχολικού πρωταθλήματος στίβου, για να προκύψουν οι μαθητές-μαθήτριες που θα εκπροσωπήσουν τον νομό στα τελικά της διοργάνωσης. Στους αγώνες παίρνουν μέρος μόνο μαθητές-μαθήτριες από ΓΕΛ κι ΕΠΑΛ κι όχι γυμνασίων όπως παλαιότερα, ώστε να προκριθούν κατ’ αρχάς στη β’ φάση, στις 7-8 Απριλίου, χωρίς να έχει διευκρινιστεί ακόμη το στάδιο φιλοξενίας τους. Από εκεί και πέρα θα προκύψουν οι αθλητές-αθλήτριες για τη διεκδίκηση των μεταλλίων και οι οκτάδες πια ανά αγώνισμα. Οι αγώνες στη Ρόδο λοιπόν θα γίνουν στο ΔΑΚ «Καλλιπάτειρα» στις 19 Μαρτίου, ημέρα Πέμπτη και δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν μαθητές-μαθήτριες που έχουν γεννηθεί τα έτη: 2002, 2003, 2004, 2005, εφόσον φοιτούν τουλάχιστον στην Α’ Λυκείου.

Ο καταρτισμός των ομίλων έχει ως εξής:
Α’ Υποόμιλος Ρόδου: 1ο, 2ο, 3ο, και 4ο ΓΕΛ Ρόδου, Μουσικό, Εσπερινό, Σύμης, “Ροδίων Παιδεία”, 1ο, 2ο ΕΠΑΛ Ρόδου, Σύμης, ΕΠΑΣ Ρόδου.
Β’ Υποόμιλος Ρόδου: Λύκεια-ΕΠΑΛ Αρχαγγέλου, Αφάντου, ΛΤ Γενναδίου, Εκπαιδευτήρια “Πυθαγόρας”.
Γ’ Υποόμιλος Δυτικής Ρόδου: Λύκεια-ΕΠΑΛ, Ιαλυσού, Κρεμαστής, Σορωνής, Παραδεισίου, ΛΤ Έμπωνα.

2ος  Όμιλος: 1ο, 2ο ΓΕΛ Κω, Αντιμάχειας, Νισύρου, ΕΠΑΛ Κω
3ος  Όμιλος-Α’ Υποόμιλος: 1ο, 2ο ΓΕΛ Καλύμνου, Αστυπάλαιας, ΕΠΑΛ Καλύμνου, Β’ Υποόμιλος: ΓΕΛ Πάτμου, Εκκληστιαστικό Λύκειο Πάτμου, ΓΕΛ Λέρου, Λειψών, ΕΠΑΛ Πάτμου, Λέρου.

4ο Όμιλος: ΓΕΛ Κάσου, Απερίου, ΛΤ Ολύμπου Καρπάθου, ΕΠΑΛ Καρπάθου.
- Από τον 1ο όμιλο (Νήσου Ρόδου) θα συμμετάσχουν τέσσερις αθλητές-αθλήτριες ανά αγώνισμα από κάθε σχολείο.
- Από τον 2ο και τον 4ο όμιλο δύο αθλητές-αθλήτριες ανά αγώνισμα από κάθε σχολείο.
- Από τον 3ο όμιλο δύο αθλητές-αθλήτριες ανά αγώνισμα από κάθε σχολείο.
Σε ό, τι αφορά τον 1ο όμιλο, δεν θα πραγματοποιηθούν προκριματικοί αγώνες για τη συμμετοχή, ενώ για τους υπολοίπους θα γίνουν αυτοί το αργότερο

ως τις 11 Μαρτίου, ώστε να προκύψει ο ακριβής αριθμός μαθητών-μαθητριών ανά σχολείο και να ρυθμιστούν οι λεπτομέρειες για το ταξίδι τους στη Ρόδο.

Τα αγωνίσματα είναι τα παρακάτω: 100μ., 200μ., 400μ., 800μ., 1500μ., 3.000μ., 100-110 μ’ μ’ εμπόδια, 400μ. μ’ εμπόδια, 2.000μ. ΦΕ, 5.000μ. βάδην, 10.000μ. βάδην, μήκος, τριπλούν, ύψος επί κοντώ, σφαίρα, δίσκος, ακόντιο, σφύρα, έπταθλο, όκταθλό.
*Το πρόγραμμα των αγώνων θ’ ανακοινωθεί μετά την αποστολή από τα σχολεία των δηλώσεων συμμετοχής, που πρέπει να γίνει το αργότερο ως την Παρασκευή, 13 Μαρτίου.