Επιδοτούμενα προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης εργαζομένων από τα ΚΕΚ Δήμητρα

Το ΚΕΚ Δήμητρα, με στόχο να διευρυνθούν οι ευκαιρίες κατάρτισης των εργαζομένων, θα πραγματοποιήσει επιδοτούμενα προγράμματα κατάρτισης για ανέργους, εποχιακά εργαζόμενους (ξενοδοχοϋπαλλήλους, οικοδόμους κ.λπ.)  και εργαζόμενους μικρών επιχειρήσεων.

Απαραίτητα προϋπόθεση για τους εποχιακά εργαζομένους του κλάδου είναι να έχουν περισσότερα από 50 ένσημα το έτος 2018, αναφέρει σε ανακοίνωσή του, το σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου.
Οι θεματικές ενότητες των προγραμμάτων που θα πραγματοποιηθούν είναι:
➢ Υγιεινή και Ασφάλεια Τροφίμων –ΥΛΗ ΕΦΕΤ (με δυνατότητα πιστοποίησης)
➢ Πρώτες βοήθειές και Υγιεινή και Ασφάλεια στο χώρο Εργασίας – Πυρασφάλεια
➢ Εξυπηρέτηση πελατών – Αποτελεσματική αντιμετώπιση παραπόνων  και
➢ Οροφοκομία.

Οι εργαζόμενοι που θα παρακολουθήσουν το σεμινάριο πέρα από τη βεβαίωση παρακολούθησης που θα πάρουν, θα επιδοτηθούν με 5,00€/ώρα (Συνολική αμοιβή καταρτιζόμενου 40ώρες* 5,00€ =200.00€).  Διευκρινίζεται ότι η επιδότηση δεν επηρεάζει τη χορήγηση του επιδόματος ανεργίας αλλά ούτε επιβαρύνει φορολογικά τους καταρτιζόμενους.
Η υποβολή των αιτήσεων για όσους επιθυμούν να παρακολουθήσουν κάποιο σεμινάριο, θα πραγματοποιούνται καθημερινά Δευτ.-Παρ. 9:00-16:00 στο γραφείο του Σωματείου Ξεν/λων Ρόδου (Στεφ. Καζούλη 30, εντός Εργατικού Κέντρου Ρόδου) έως την 15η  Μαρτίου.

Η υλοποίηση των προγραμμάτων θα αρχίσει μετά τον Οκτώβριο του 2020 (ώστε να εξυπηρετηθούν και οι εποχιακά εργαζόμενοι).
Για περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με την υποβολή αιτήσεων και τα δικαιολογητικά μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Σωματείο.
Τηλ. Επικοινωνίας: 2241032220             
E-mail: sksrodou@gmail.com
Facebook: Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου.