Αυτό είναι το κτήριο στη Ρόδο που θα στεγάσει τις ιατρικές υπηρεσίες του ΕΦΚΑ (ΙΚΑ)

Αυτό είναι το κτήριο στη Ρόδο που θα στεγάσει  τις ιατρικές υπηρεσίες του ΕΦΚΑ (ΙΚΑ)

Αυτό είναι το κτήριο στη Ρόδο που θα στεγάσει τις ιατρικές υπηρεσίες του ΕΦΚΑ (ΙΚΑ)

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 6941 ΦΟΡΕΣ

Αναμένεται σύντομα να ξεκινήσουν οι εργασίες

Σε αυτό το κτήριο του Δημοσίου, το οποίο ανήκει στο ΚΕΕΛΠΝΟ και το οποίο βρίσκεται λίγα μόλις μέτρα μακριά από το Γενικό Νοσοκομείο της Ρόδου στους Αγίους Αποστόλους, θα στεγαστούν τελικά (δωρεάν και χωρίς κανένα ενοίκιο) οι υπηρεσίες ιατρικής περίθαλψης του ΕΦΚΑ, οι οποίες επρόκειτο να μεταστεγαστούν σε ιδιωτικό συγκρότημα.

Οι συντονισμένες ενέργειες που έγιναν το τελευταίο χρονικό διάστημα, από τον δήμαρχο και τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου της Ρόδου απέδωσαν καρπούς.

Αυτή τη φορά, οι αρμόδιοι παράγοντες των υπουργείων και των δημόσιων οργανισμών, λειτούργησαν με τη λογική και απέρριψαν προτάσεις που ακολουθήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια και οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα να ζημιώσουν τα δημόσια ταμεία με ποσά της τάξης πολλών εκατομμυρίων ευρώ!

Έτσι, με πρόσφατη απόφαση του διοικητή της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας κου Χρήστου Ροϊλού, ακυρώθηκε πρόσφατα ο δημόσιος μειοδοτικός διαγωνισμός που έγινε για τη μίσθωση ακινήτου σε ιδιωτικό κτήριο. Ο διαγωνισμός αφορούσε τη στέγαση των ιατρικών υπηρεσιών του ΕΦΚΑ (όχι των διοικητικών). Τώρα οι υπηρεσίες αυτές θα στεγαστούν στο κτήριο του ΚΕΕΛΠΝΟ στους Αγίους Αποστόλους που θα παραχωρηθεί στον ΕΦΚΑ.

Αντίστοιχα, το Δημόσιο θα επωφεληθεί από αυτή τη διαδικασία με το ποσό της τάξης των 120.000 ευρώ ετησίως (τουλάχιστον), γεγονός που για πρώτη φορά μετά από 28 χρόνια (από τότε που μετακόμισε το ΙΚΑ) συμβαίνει.

Είχε προηγηθεί η υπόσχεση του προέδρου του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) κ. Αρκουμανέα ότι θα εξετάσει με κάθε λεπτομέρεια την πρόταση που κατατέθηκε για να μεταφερθούν εκεί οι υπηρεσίες, έπειτα από την πρόταση που κατέθεσε ο δήμαρχος Ρόδου, να παραχωρήσει, δηλαδή, άλλο κτήριο για τις υπηρεσίες του ΕΟΔΥ (πρώην ΚΕΕΛΠΝΟ) στην πόλη της Ρόδου.

Για την εξέλιξη αυτή ο δήμαρχος Ρόδου κ. Αντώνης Καμπουράκης είχε επισημάνει τα εξής:
«Είναι σημαντικό για τη νέα Δημοτική αρχή τα προβλήματα να μην επισημαίνονται μόνο, αλλά να αναζητούνται λύσεις βελτίωσης και προόδου. Μια τέτοια κίνηση θα αναβαθμίσει την περιοχή, το αίσθημα ασφάλειας και ευταξίας».

Ανάλογη ικανοποίηση και συγκρατημένη αισιοδοξία, υπάρχει και στις τάξεις του Ιατρικού Συλλόγου Ρόδου (ΙΣΡ) που θεωρεί ως την πλέον ιδανική λύση την εγκατάσταση στο συγκεκριμένο κτήριο.

Το κτήριο του ΚΕΕΛΠΝΟ που θα στεγάσει (δωρέαν) τις υπηρεσίες του ΕΦΚΑ (ΙΚΑ) στη Ρόδο


Ο Ιατρικός Σύλλογος
Υπέρ της μεταφοράς των ιατρικών υπηρεσιών του ΙΚΑ (ΕΦΚΑ) στο κτήριο του ΚΕΕΛΠΝΟ που βρίσκεται στους Αγίους Αποστόλους και το οποίο είναι κλειστό από το 2017, ενώ είναι νεόκτιστο κτήριο, είχε ταχθεί και ο Ιατρικός Σύλλογος Ρόδου, ο οποίος έκανε και νέα παρέμβαση πριν από μερικές μέρες στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, έπειτα από τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, αναφορικά με τη μεταστέγαση των ιατρικών υπηρεσιών.

«Το κτήριο αυτό, αποτελεί ιδανική περίπτωση για την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων» είχε επισημάνει μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό “Νotos news” ο πρόεδρος του ΙΣΡ κ. Ηλίας Τσέρκης, ο οποίος είχε εκφράσει την άποψη ότι θα πρέπει να υπάρξει συντονισμένη πίεση από βουλευτές, περιφερειάρχη και δήμαρχο, έτσι ώστε να επιλεγεί η λύση αυτή.

Όπως αποκάλυψε ο κ. Τσέρκης, ήδη ο Ιατρικός Σύλλογος έχει στείλει υπόμνημα προς την Πολιτική Ηγεσία του υπουργείου, με τις θέσεις του ενώ το συγκεκριμένο κτήριο, το έχουν εξετάσει μηχανικοί του Υπουργείου Υγείας πριν από μερικούς μήνες όταν είχαν έρθει στη Ρόδο και εκτιμάται να έχουν συμφωνήσει ότι μπορούν να στεγαστούν σε αυτό οι ιατρικές υπηρεσίες εφόσον γίνουν οι αναγκαίες κτηριακές παρεμβάσεις.

Το συγκεκριμένο κτήριο είναι νεόκτιστο, αλλά από το 2017 με απόφαση του τότε αναπληρωτή υπουργού Υγείας κου Πολάκη, (στο πλαίσιο γενικής απόφασης για τα κτήρια του ΚΕΕΛΠΝΟ) είχε κλείσει με αποτέλεσμα να υπάρχουν στο εσωτερικό του φθορές και βανδαλισμοί που χρήζουν επισκευής.

Πάγια θέση του προέδρου του ΙΣΡ αλλά και της συντριπτικής πλειονότητας των εκπροσώπων μας, είναι ότι πρέπει αξιοποιούνται πρώτα τα δημόσια κτήρια και μετά να αναζητούνται άλλες λύσεις.

Ποσό της τάξης των 120.000 ευρώ ετησίως θα γλιτώνει το Δημόσιο όταν μεταφερθούν στο συγκεκριμένο κτήριο οι υπηρεσίες του ΕΦΚΑ. Οι εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν σύντομα

Διαβάστε ακόμη

Αναφορά στον υπουργό Υγείας από τη Νέα Αριστερά για την καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου

Δύο μέλη από τη Ρόδο στο Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εκμισθωτών Θαλασσίων Μέσων Αναψυχής

Εγκρίθηκε η σήμανση για την επέκταση του πεζοδρόμου

Εξήντα αιτήσεις κατατέθηκαν για το σύστημα τηλεφροντίδας μοναχικών ηλικιωμένων

Στη Σαουδική Αραβία ταξιδεύουν τρία προϊόντα του Νοτίου Αιγαίου για να εκπροσωπήσουν την Περιφέρεια

Αύριο η συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής των Ευρωεκλογών στη Ρόδο

Με τον πατέρα του 10χρονου που κατήγγειλε τον αρχαιοφύλακα στη Νίσυρο συναντήθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης

Δύο διαμερίσματα στην Αθήνα παραχωρεί η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στον Σύλλογο Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου