Το πρόγραμμα τουριστικής προβολής των Λειψών το 2020

Το νέο πρόγραμμα τουριστικής  προβολής του για το 2020 ενέκρινε ο Δήμος Λειψών.

Οι τέσσερις βασικοί στόχοι του προγράμματος, είναι η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, η διεύρυνση της μέσης παραμονής ανά επισκέπτη, η αύξηση των αφίξεων και η ενίσχυση της επαναληψιμότητας.

Τα ανωτέρω θα επιτευχθούν με τη συντήρηση των αγορών ενδιαφέροντος όπως είναι η Ελλάδα και η Ιταλία, αλλά και η διείσδυση σε νέες αγορές όπως είναι η Γερμανία, η Τουρκία, το Βέλγιο και η Ολλανδία.

Ειδικότερα, στις δράσεις που θα υλοποιηθούν περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων οι εξής:

-Συνεργασία σε συμβουλευτικό επίπεδο τουριστική προβολής με εξειδικευμένη εταιρεία σε όλα τα επίπεδα.

-Παραγωγή φυλλαδίου σε γλώσσες που αντιστοιχούν στις αγορές ενδιαφέροντος και δημιουργία οπτικοακουστικού υλικού.

-Προβολή του προορισμού μέσα από τα Social Media.

-Διαφήμιση σε ραδιόφωνο, έντυπα μέσα, ηλεκτρονικά μέσα και εξωτερικές διαφημίσεις όπως για παράδειγμα σε σταθμούς μετρό.

- Πραγματοποίηση ειδικών παρουσιάσεων του προορισμού σε επιλεγμένο κοινό από τουριστικούς πράκτορες, Tour Operators, δημοσιογράφους και άλλους επαγγελματίες επηρεαστές της κοινής γνώμης.

-Πραγματοποίηση ειδικών εκδηλώσεων με πόλους τις ειδικές μορφές τουρισμού, όπως αναζήτηση συνεργειών με αμοιβαία οφέλη, win-win, με εξειδικευμένα ΜΜΕ από το εξωτερικό ώστε να τονιστούν τα ειδικά ενδιαφέροντα και οργάνωση πρωτότυπου event σε εμπορικό κέντρο, πολυχώρο ή κεντρικό σημείο για την προβολή του προορισμού και παράλληλες δράσεις ή δρώμενα για την ενίσχυση του project.