Πρόβλημα με τα ογκώδη αντικείμενα και στην περιοχή Αφάντου

Πρόβλημα με τα ογκώδη αντικείμενα και στην περιοχή Αφάντου

Πρόβλημα με τα ογκώδη αντικείμενα και στην περιοχή Αφάντου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2070 ΦΟΡΕΣ

Να εφαρμοστούν οι στοιχειώδεις κανόνες ζητά ο πρόεδρος της κοινότητας

Τον προβληματισμό αλλά και την αγανάκτησή του εκφράζει με σχετική επιστολή που ανήρτησε στην προσωπική του σελίδα στο διαδίκτυο, ο πρόεδρος της κοινότητας Αφάντου κ. Γιώργος Μπακίρης. Στην επιστολή του αναφέρει συγκεκριμένα:

«Αγαπητοί Συνδημότες,
Αισθάνομαι την ανάγκη να επικοινωνήσω μαζί σας, γιατί το πρόβλημα απομάκρυνσης των ογκωδών αντικειμένων έχει ξεπεράσει κάθε όριο ανοχής.

Τα ογκώδη αντικείμενα και το τεράστιο πρόβλημα που δημιουργούν, συνθέτουν την εικόνα του παραλόγου που μπορεί να αντικρίσει κανείς σε πολλά σημεία της κοινότητάς μας αλλά και του νησιού.

Το πρόβλημα με τα ογκώδη αντικείμενα συνεχίζει να υφίσταται και παρά το γεγονός ότι τεράστιοι όγκοι απομακρύνονται καθημερινά, από τα συνεργεία καθημερινότητας της κοινότητας μας, οι συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί συνθέτουν μία άκρως αρνητική εικόνα.

Δείχνουν με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο την έλλειψη οποιουδήποτε ενοχικού, έστω, συναισθήματος, αλλά και την έλλειψη παιδείας και πολιτισμού κάποιων πολιτών, αλλά κυρίως την ατιμωρησία από την πλευρά του Δήμου, καθώς οι αυστηροί κανόνες του Κανονισμού Καθαριότητας που ψηφίστηκαν, δεν εφαρμόζονται.

Μπορεί ο δήμος να στερείται ελεγκτικού μηχανισμού, μετά την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας, όμως η εφαρμογή του θα μπορούσε να γίνει ακόμη και σε μικρή κλίμακα. Άλλωστε η έλλειψη προσωπικού ήταν ένα γνωστό θέμα πριν την ψήφιση του κανονισμού.

Είναι απίστευτο ακόμη και ως σκέψη, η κατάσταση με τα ογκώδη αντικείμενα να είναι τόσο κακή και όμως κάποιοι να συνεχίζουν να πετούν οπουδήποτε από είδη υγιεινής, μέχρι έπιπλα και μεγάλο αριθμό στρωμάτων και ό,τι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς.

Στην κοινότητά μας αναπτύσονται καθημερινά χωματερές, από πολίτες που πετάνε παντού οτιδήποτε!!!
Κλαδιά, στρώματα, καναπέδες και οτιδήποτε άλλο μαζί με τα οικιακά απορρίμματα, έχουν δημιουργήσει εστίες μόλυνσης, ανθυγιεινής, αλλά και αντιαισθητικής εμφάνισης της κοινότητάς μας.

Δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε ότι τα απορρίμματα αυτού του είδους αποτελούν εστίες μόλυνσης και επιβαρύνουν τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον.

Το ανθρώπινο δυναμικό των συνεργείων καθημερινότητας της κοινότητάς μας, καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια, αλλά δεν επαρκεί για να καλύψει όλες αυτές τις ανάγκες που καθημερινά αυξάνονται κατά τραγικό τρόπο.

Παρακαλούμε όλους τους συνδημότες μας για την απόλυτη τήρηση όλων των διατάξεων της Νομοθεσίας, όπως και όλων των διατάξεων του ισχύοντος Κανονισμού Καθαριότητος του Δήμου μας.

Συγκεκριμένα:
1) Απαγορεύεται αυστηρά το πέταμα κλαδιών και χόρτων, πίσω από κάδους απορριμμάτων, σε αδόμητα οικόπεδα και σε κοινόχρηστους χώρους.

Τα κλαδιά και χόρτα δεν πρέπει να είναι ανακατεμένα με άλλα υλικά και θα ξεφορτώνονται σε σημείο που θα υποδείξει αρμόδιος υπάλληλος του Δήμου.

2. Τα ογκώδη αντικείμενα όπως στρώματα, καναπέδες κ.λπ. και μικρο-έπιπλα θα συλλέγονται μπροστά από το σπίτι σας, κατόπιν συνεννόησης και ορισμού ραντεβού από την υπηρεσία Καθαριότητας της κοινότητάς μας.

Ο χρόνος ανταπόκρισης της υπηρεσίας αυτής κυμαίνεται από 2-3 εργάσιμες ημέρες.
Τμήμα Καθημερινότητας
Υπεύθυνος Υπάλληλος: Μοσχούς Εμμανουήλ
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2241362502

3. Τα προϊόντα κατεδαφίσεων, τα οικοδομικά υλικά και τα μπάζα δεν διαχειρίζονται από τον Δήμο. Όσοι έχουν τέτοια υλικά πρέπει να αναζητήσουν ιδιώτη επαγγελματία για τη συλλογή, την απομάκρυνση και τη διαχείρισή τους.

Η κοινότητά μας προσπαθεί συστηματικά για την όσο το δυνατόν άμεση αποκομιδή των απορριμμάτων αλλά δυσχεραίνει το έργο της η ανεξέλεγκτη και παράνομη εναπόθεσή τους.

Για κάθε χώρο που καθαρίζεται και ευπρεπίζεται από τα συνεργεία καθημερινότητας της κοινότητας μας, καλούμε τους περιοίκους να τον περιφρουρήσουν μη επιτρέποντας να ξαναμετατραπεί σε ανθυγιεινή και επικίνδυνη εστία, δεδομένου ότι δεν θα είναι δυνατόν να γίνει νέος καθαρισμός σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Η υγιεινή, η καθαριότητα, η προστασία του περιβάλλοντος και της ζωή μας είναι υπόθεση ΟΛΩΝ ΜΑΣ.

Με εκτίμηση
Γεώργιος Εμμ. Μπακίρης
Πρόεδρος Κοινότητας Αφάντου».

Διαβάστε ακόμη

Η δραστηριότητα του Κέντρου «Δίοδος»

Προκήρυξη διαγωνισμού για το «Βραβείο Βασίλη Μοσκόβη έτους 2023»

Ορκίστηκε χειρουργός στο Νοσοκομείο Ρόδου ο Γιώργος Ντόκος

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης Πάνο Αλεξανδρή

Δείτε σε ζωντανή μετάδοση τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου

Έντονη αντίδραση του Βασίλη Υψηλάντη κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου – Την χαρακτήρισε «Εθνική Εισαγγελέα»

Τζέιμς Καφετζής: Ο πατέρας μου ψάχνει νέο σκάφος στον Ειρηνικό για να συνεχίσει το ταξίδι του από εκεί

Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών του δήμου Ρόδου η Ματίνα Γιανέλλη