Η Ρόδος δημοφιλής προορισμός για τους Ισραηλινούς τουρίστες

Συγκρατημένη αισιοδοξία είναι το μήνυμα που στέλνει η έκθεση τουρισμού ΙΜΤΜ του Ισραήλ για τη Ρόδο, τη φετινή χρονιά, καθώς οι εκπρόσωποι της περιφέρειας, της Ρόδου και οι επιχειρηματίες που παρευρέθηκαν, εκτιμούν ότι παρά τις δυσκολίες που θα χαρακτηρίσουν το 2020 δεν θα σημειωθούν απώλειες στο τουριστικό ρεύμα από τη χώρα.

Η έκθεση που έκλεισε τις πύλες της προχθές, φιλοξενώντας τη Ρόδο μέσα στο περίπτερο του ΕΟΤ μαζί με άλλα νησιά, συγκέντρωσε μεγάλο αριθμό επισκεπτών αν και έπεσε βαριά η σκιά των θανατηφόρων περιστατικών του νέου ιού, που προκάλεσε έντονο προβληματισμό και ίσως κάποιο δισταγμό για ταξίδια αυτή την εποχή και στο Ισραήλ.

Στην έκθεση τουρισμού, διαπιστώθηκε ότι η Ρόδος ήταν και παραμένει αγαπημένος και δημοφιλής προορισμός των Ισραηλινών οι οποίοι λατρεύουν τη διασκέδαση και την ελληνική μουσική. Όπως διαπιστώθηκε πάντως, ο ανταγωνισμός είναι αρκετά μεγάλος όπως δήλωσε και ο πρόεδρος του συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Ρόδου Γιώργος Ματσίγκος, γεγονός που φαίνεται και από το γεγονός ότι οι αεροπορικές εταιρείες έχουν πτήσεις για όλους τους προορισμούς του κόσμου τους οποίους θα μπορούσε να επιλέξει ο τουρίστας σήμερα.

Παρ’ όλα αυτά υπάρχει αισιοδοξία ότι για μία ακόμα χρονιά, η Ρόδος θα έχει ικανοποιητικό αριθμό τουριστών από το Ισραήλ αφού μεγάλο ρόλο παίζει και η απόσταση μεταξύ των δύο περιοχών.

Από την εκδήλωση που έγινε για την παρουσίαση των εβραϊκών μνημείων
Από την εκδήλωση που έγινε για την παρουσίαση των εβραϊκών μνημείων

Επίσης αξίζει να σημειωθεί ότι μετά το τέλος της έκθεσης πραγματοποιήθηκε και η εκδήλωση κατά την οποία παρουσιάστηκαν τα εβραϊκά μνημεία της Ρόδου στην κοινή γνώμη της χώρας από τον αντιδήμαρχο Tουρισμού και Πολιτισμού Κώστα Ταρασλιά και η οποία σημείωσε μεγάλη επιτυχία.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε χθες στο πλαίσιο ενός workshop για την Ελλάδα και το Ισραήλ στο οποίο συμμετείχε και ο έπαρχος Νάξου Γιάννης Μαργαρίτης, εντεταλμένος Τουριστικής Ανάπτυξης, Υδατοδρομίων, Κρουαζιέρας και Αερομεταφορών.  

Παρών και ο υπουργός Τουρισμού
«Ο αριθμός των Ισραηλινών τουριστών αυξάνεται κάθε χρόνο με εντυπωσιακό τρόπο. Υπάρχει η δυνατότητα περαιτέρω αύξησης του αριθμού αυτού μέσω της ανάδειξης νέων προορισμών, του τουρισμού εμπειριών και υψηλών εισοδημάτων». Με αυτά τα λόγια -μιλώντας στο i24news, ένα από τα μεγαλύτερα τηλεοπτικά δίκτυα του Ισραήλ- ολοκλήρωσε την παρουσία του στην 26η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού IMTM 2020, που πραγματοποιήθηκε στο Τελ Αβίβ, ο υπουργός Τουρισμού, κ. Χάρης Θεοχάρης.

Οι κ.κ. Ματσίγκος και Ταρασλιάς. Μαζί τους και ο ξενοδόχος Αθ. Κωνσταντινίδης
Οι κ.κ. Ματσίγκος και Ταρασλιάς. Μαζί τους και ο ξενοδόχος Αθ. Κωνσταντινίδης

Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων της Έκθεσης, ο υπουργός Τουρισμού συναντήθηκε με τον υπουργό Τουρισμού του Ισραήλ, κ. Yariv Levin, όπου συμφώνησαν στην ανάγκη σύσφιγξης των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών στον τομέα του τουρισμού.
Κατά τη διήμερη παρουσία του στο Ισραήλ ο κ. Θεοχάρης πραγματοποίησε συναντήσεις με φορείς του τουρισμού της χώρας. Όπως δήλωσε «σχεδόν ένα εκατομμύριο Ισραηλινοί έκαναν διακοπές το 2019 στη χώρα μας. Στόχος μας είναι η προσέλκυση ακόμα περισσότερων τουριστών, καθώς και η ενδυνάμωση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών. Το Ισραήλ είναι ανερχόμενη δύναμη στις τουριστικές εισροές στη χώρα μας και οι Ισραηλινοί αγαπούν την Ελλάδα και θέλουν να επενδύσουν σε αυτήν».

Την έκθεση επισκέφθηκε και ο υπουργός Τουρισμού Χ. Θεοχάρης
Την έκθεση επισκέφθηκε και ο υπουργός Τουρισμού Χ. Θεοχάρης