Προσωρινά ελεύθερος αφέθηκε 28χρονος που κατείχε ναρκωτικά

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους (απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνισή του δύο φορές το μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα) αφέθηκε χθες το μεσημέρι, αμέσως μετά την απολογία του στην ανακρίτρια Ρόδου, ένας 28χρονος Ροδίτης που ήταν κατηγορούμενος για παράβαση του νόμου περι ναρκωτικών.

Ο 28χρονος, είχε συλληφθεί από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου την περασμένη Τρίτη, καθώς, σύμφωνα με το κατηγορητήριο,  διαπιστώθηκε ότι διακινούσε  ναρκωτικά στη δημοτική ενότητα Αρχαγγέλου, τα οποία αποθήκευε σε υπαίθριο χώρο.

Αστυνομικοί που χειρίζονταν την υπόθεση κατάφεραν να εντοπίσουν την «καβάτζα» των ναρκωτικών στην οποία ήταν αποθηκευμένα, μέσα σε πλαστικό κυτίο, 626,8 γραμμάρια ακατέργαστη κάνναβης.
Σε έρευνα που ακολούθησε στην κατοικία του δράστη, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν επιπλέον 200,3 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης και δύο ζυγαριές.

Στην απολογία του ο 28χρονος συνοδευόμενος από τους δικηγόρος του Μιχάλη και Αναστάσιο Διάκο, επισήμανε ότι ο ίδιος είναι εξαρτημένο άτομο από ναρκωτικές ουσίες (ινδική κάνναβη) και ότι η ποσότητα αυτή προορίζονταν για τον ίδιο.
Ο ίδιος,  σύμφωνα με πληροφορίες, επικαλέστησε σοβαρά προβληματα που αντιμετωπίζει ο ίδιος από την παιδική του ηλικία και τόνισε ότι δεν είναι διακινητής, αφού στην κατοχή του δεν βρέθηκε σημαντικό χρηματικό ποσό.

Επισήμανε επίσης ότι την ποσότητα αυτή την προμηθεύτηκε από Αλβανό πουν συνάντησε στο κέντρο της Ρόδου,  έναντι του ποσού των 1.000 ευρώ και τόνισε ότι αυτή θα του έφθανε να κάνει χρήση τους επόμενους 8 μήνες.
«Δεν έχω βλάψει κανέναν άλλον στον κόσμο, εκτός από τον ευατό μου» είπε ο 28χρονος Ροδίτης στην ανακρίτρια, ζητώντας έτσι μια δεύτερη ευκαιρία για να μπορέσει να ξεπεράσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει.