Συντονιστής διαλόγου στο ΚΙΝ.ΑΛ. ορίστηκε ο Γιώργος Γιαννόπουλος

Ενεργό ρόλο στα τεκταινόμενα στο “Κίνημα Αλλαγής” αναλαμβάνει ο πρώην δήμαρχος Ρόδου κ. Γιώργος Γιαννόπουλος.

Με απόφαση της προέδρου του κόμματος κ. Φώφη Γεννηματά, ο κ. Γιαννόπουλος ορίστηκε συντονιστής της επιτροπής διαλόγου για το Νότιο Αιγαίο.

Η επιτροπή αυτή ενεργοποιείται στο πλαίσιο της πανελλαδικής συνδιάσκεψης που προγραμματίζεται να γίνει τον Μάρτιο. 
Οι συντονιστές για τις περιφέρειες ορίστηκαν με σκοπό να γίνουν συνδιασκέψεις σε κάθε περιοχή, οι οποίες θα είναι συνδιασκέψεις πολιτικού, ιδεολογικού αυτοπροσδιορισμού, με στόχο την αποσαφήνιση της ταυτότητας του κινήματος και της κατάθεσης λύσεων και προτάσεων σε 6 άξονες.

Οι άξονες αυτοί είναι η προοδευτική αντίληψη για τη νέα εποχή – ο δρόμος της σοσιαλδημοκρατίας, νέα Αλλαγή και στην Ευρώπη: η Ευρωπαϊκή Ένωση – Ομοσπονδία, η Ελλάδα στην Ψηφιακή Εποχή: Κράτος – Οικονομία – Έρευνα – Εκπαίδευση, το Κοινωνικό Κράτος ως δικαίωμα, η σοσιαλιστική ταυτότητα και ο Πολιτικός φιλελευθερισμός, η απάντηση στην Κλιματική Κρίση: μια νέα Πράσινη Συμφωνία (New Green Deal) – στοίχημα ζωής.

Εκ των πραγμάτων, η επαναδραστηριοποίηση του πρώην δημάρχου κ. Γ. Γιαννόπουλου, “πυροδοτεί” σενάρια για την επαναφορά του στην ενεργό πολιτική, από την οποία απέχει τα τελευταία χρόνια.