Σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας η Ρόδος εξαιτίας της κακοκαιρίας

Ισχυρές βροχοπτώσεις και αυξημένοι άνεμοι, επικρατούν από τα ξημερώματα σε ολόκληρο σχεδόν το νησί της Ρόδου.

Το γεγονός έχει θέσει σε αυξημένη επιφυλακή τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας, του Δήμου και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, καθώς επίσης και τις εθελοντικές ομάδες.

Μέχρι στιγμής, καταγράφονται προβλήματα από την κακοκαιρία σε περιοχές της δημοτικής ενότητας Λινδίων και Αρχαγγέλου, ενώ υπήρξαν επίσης καθυστερήσεις σε αεροπορικά δρομολόγια και ματαιώσεις προγραμματισμένων δρομολογίων πλοίων προς και από τα νησιά μας.

Οι  αρμόδιες αρχές προειδοποιούν τους κατοίκους του νησιού μας, να είναι ιδιαίτερα προσετικοί στις μετακινήσεις τους.

Σοβαρά προβλήματα έχουν υπάρξει ήδη στα χωριά Κάλαθος, Πυλώνα, Λάρδος, τόσο στο οδικό δίκτυο, όσο και μέσα στους οικισμούς, λόγω υπερχείλισης των χειμάρρων.

Πιο συγκεκριμένα στην περιοχή της Καλάθου, στο κεντρικό οδικό δίκτυο διακόπηκε η κυκλοφορία για μεγάλο χρονικό διάστημα, λόγω του ύψους του νερού, δημιουργώντας μεγάλες ουρές από οχήματα, λεωφορεία, φορτηγά κλπ.

Το ίδιο συνέβη και στον Πυλώνα, στο ύψος του φυλακίου, καθώς από τις κατολισθήσεις και τα φερτά υλικά η κυκλοφορία διεξάγεται με τρομερή δυσκολία. 

Στη Λάρδο για μια ακόμη φορά υπήρξε υπερχείλιση στα ποτάμια, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει γίνει γνωστό αν προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές. 

Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες από την Λάρδο:

 

 


Δείτε σημερινό βίντεο από τον ποταμό Μεριδιάτη της Λάρδο από την Μαρία Αθανασά:

Χωρίς ρεύμα αρκετές περιοχές

Από νωρίς το πρωί έως και αυτή την ώρα, αρκετές περιοχές του νησιού μας έχουν μείνει χωρίς ηλεκτροδότηση, όπως Κολύμπια, Φαληράκι, Αρχάγγελος, Πυλώνα, Κρεμαστή, Έμπωνα κ.α. Σε κάποιες από αυτές τις περιοχές επανήλθε, ωστόσο σε κάποιες άλλες συνεχίζονται οι διακοπές, χωρίς να έχει γίνει γνωστό πότε θα αποκατασταθεί το πρόβλημα.

Δεν "έδεσε" το Blue Star στο λιμάνι

Εξάλλου όπως έγινε γνωστό το πλοίο Blue Star 2 δεν μπόρεσε να δέσει στο λιμάνι της Ρόδου, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν αυτή την ώρα στο νησί.

Το πλοίο θα παραμείνει στα ανοιχτά της Ρόδου, μέχρι η κακοκαιρία να κοπάσει, ώστε να προσεγγίσει το λιμάνι με ασφάλεια.

Πτήση της Aegean επέστρεψε στην Αθήνα

H κακοκαιρία δημιούργησε συν τοις άλλοις και προβλήματα στις αεροπορικές πτήσεις. Όπως έγινε γνωστό πτήση της Aegean που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα - Ρόδος, προσπάθησε να προσγειωθεί δύο φορές στο αεροδρόμιο "Διαγόρας", αλλά λόγω των δυνατών ανέμων δεν κατέστη εφικτό με αποτέλεσμα να επιστρέψει στην πρωτεύουσα.


 

Η ένταση των ανέμων ξεπέρασε τα 9 μποφόρ στο νησί μας στη διάρκεια της νύχτας.
Η ένταση των ανέμων ξεπέρασε τα 9 μποφόρ στο νησί μας στη διάρκεια της νύχτας.