Αντίθετο το Εργατικό Κέντρο στο νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό

Αντίθετο το Εργατικό Κέντρο στο νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό

Αντίθετο το Εργατικό Κέντρο στο νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 397 ΦΟΡΕΣ

Συγκέντρωση στα γραφεία του Εργατικού Κέντρου Ρόδου (ΕΚΡ) διοργανώνει η Διοίκησή του στις 18 Φεβρουαρίου, ανήμερα της απεργίας που εξήγγειλαν Ομοσπονδίες, για το ασφαλιστικό.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η Διοίκηση του ΕΚΡ, στη συνεδρίασή της την περασμένη Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου, αποφάσισε κατά πλειοψηφία να εκφράσει την αντίθεσή της στο νομοσχέδιο που ετοιμάζεται να ψηφίσει η κυβέρνηση για το ασφαλιστικό.

Όπως τονίζεται, με αυτό διατηρούνται όλες οι αντιασφαλιστικές ρυθμίσεις του νόμου Κατρούγκαλου, δεν δίνεται καμία αύξηση στους υφιστάμενους συνταξιούχους και με την απαξίωση του δημόσιου χαρακτήρα της ασφάλισης οδηγεί τους εργαζόμενους στην ιδιωτική ασφάλιση.

Στο πλαίσιο αυτό, η Διοίκηση του ΕΚΡ, στηρίζοντας τις αποφάσεις όσων Ομοσπονδιών πήραν απόφαση για απεργία στις 18 Φεβρουαρίου, σε συνεργασία με τα Σωματεία που ανήκουν στην ΑΔΕΔΥ, διοργανώνει την ίδια ημέρα, στις 11:00 το πρωί, συγκέντρωση στα γραφεία του με κυρίαρχο αίτημα: «Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου (Ν. 4837/16) και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων-Επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης-Πλήρη κρατική εγγύηση όλων των συντάξεων-Δημόσια, καθολική, υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση-Καμία Ιδιωτικοποίηση της Κοινωνικής Ασφάλισης».

Διαβάστε ακόμη

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών

Από 4 έως 7 Ιουλίου οι «Διάλογοι της Νισύρου»