Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η κοπή της βασιλόπιτας του συλλόγου «Μεσαιωνικό Ρόδο»

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η κοπή της βασιλόπιτας του συλλόγου «Μεσαιωνικό Ρόδο»

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η κοπή της βασιλόπιτας του συλλόγου «Μεσαιωνικό Ρόδο»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 287 ΦΟΡΕΣ

Δεκάδες μέλη και φίλοι του μεσαιωνικού φεστιβάλ, παρά τον βροχερό καιρό, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του συλλόγου και προσήλθαν στο χώρο της εκδήλωσης, στην πλατεία του μεσαιωνικού καταλύματος της γλώσσας της Ωβέρνης.

Ανάμεσα σε αυτούς, ο αντιδήμαρχος κ. Γιάννης Καμπούρης, που εκπροσώπησε το δήμαρχο Ρόδου, η αρχαιολόγος κα Ελένη Παπαβασιλείου, η Προϊσταμένη Τμήματος Συντήρησης της Εφορείας Νεότερων Μνημείων Δωδ/σου, κα Νεκταρία Δασακλή και άλλοι πολλοί συμπολίτες μας.

Κατά τη διάρκεια της βραδιάς, έγινε ένας σύντομος απολογισμός των πεπραγμένων του συλλόγου και των δραστηριοτήτων του 2019, της προβολής που προσφέρει το μεσαιωνικό φεστιβάλ στον τόπο μας, αλλά και των σκοπών του να συνεισφέρει στον πολιτισμό, την πολιτισμική παιδεία και στη διατήρηση της ιστορικής μας κληρονομιάς.


Έγινε ακόμα αναφορά στην ανάγκη μεγαλύτερης και πιο ουσιαστικής στήριξης από τους θεσμικούς φορείς, για να μπορέσει να αποφέρει αυτή η διοργάνωση μεγαλύτερα και πιο ανταποδοτικά οφέλη στην τοπική κοινωνία, αλλά κυρίως, για να συνεχίσει να υπάρχει. Κατόπιν, πραγματοποιήθηκε λαχειοφόρος αγορά με τον μεγάλο τυχερό, κ. Άρη Σουλούνια, να κερδίζει ένα Ισπανικό Σπαθί από το Τολέδο, ενώ το φλουρί βρήκε ο κ. Μισαήλ Ανθόπουλος, που κέρδισε τη διαμονή για δύο άτομα σε ξενοδοχείο στον Προφήτη Ηλία.


Συνολικά κληρώθηκαν 68 δώρα, τα περισσότερα προσφορά από επιχειρήσεις του νησιού μας, αλλά και βιβλία ντόπιων συγγραφέων, χειροποίητα δώρα από εικαστικούς της Ρόδου, μουσικά CD ντόπιων συνθετών και άλλα πολλά. Το «Μεσαιωνικό Ρόδο» επιθυμεί να ευχαριστήσει όλους τους χορηγούς που συνδράμουν την προσπάθειά του, συμβάλλοντας έτσι στη συνέχισή της.

Διαβάστε ακόμη

Συναυλία θρησκευτικής χορωδιακής μουσικής σήμερα στον Ευαγγελισμό

"Οι Άθλιοι" του Βίκτωρος Ουγκώ για άλλη μία παράσταση απόψε στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου!

Με επιτυχία διεξήχθη στη Ρόδο το 40ό Πανελλήνιο Συνέδριο του Ελληνικού Εθνικού Τμήματος της Διεθνούς Ενώσεως Αστυνομικών

Πραγματοποιήθηκε η ημερίδα «Εξαρτήσεις: Αντιμετώπιση και Προκλήσεις στο νησί της Ρόδου»

Έρχεται ξανά η παράσταση «Αθώος ή Ένοχος;» από τη θεατρική ομάδα Theorion

"Η νοσταλγία του Θεού": Μεγάλη Τρίτη-2ο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής

Στον απόηχο του 4ου Μουσικού Φεστιβάλ «Ρόδος: Σταυροδρόμι Πολιτισμών και Συμπράξεων Μουσικών Σχολείων»

«Από τον Λόγο στην Εικόνα...» - Έκθεση μαθητικών εικαστικών έργων