«Έκοψε» το νησί της Ρόδου στα δύο μια λυόμενη κατοικία!

«Έκοψε» το νησί της Ρόδου στα δύο μια λυόμενη κατοικία!

«Έκοψε» το νησί της Ρόδου στα δύο μια λυόμενη κατοικία!

Μπάμπης Μαστροδημήτρης

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 6612 ΦΟΡΕΣ

Ταλαιπωρήθηκαν εκατοντάδες οδηγοί αυτοκινήτων

Μια πρόγευση για τα… δεινά που μπορούν να βρουν κατοίκους, επιχειρηματίες και επισκέπτες της νοτιοανατολικής Ρόδου το καλοκαίρι, αν δεν βρεθεί λύση στο μείζον πρόβλημα της διέλευσης των οχημάτων από τη Μαλώνα και τα Μάσαρη, πήραν όλοι προχθές.

Όπως είναι γνωστό, στο ύψος του κόμβου του Χαρακίου, η διέλευση των οχημάτων διεξάγεται μέσω παρακαμπτήριων οδών, λόγω της πτώσης της γέφυρας του ποταμού Μάκκαρη τον περασμένο Νοέμβριο.

Την προηγούμενη Κυριακή ωστόσο κάτοικοι της περιοχής αποφάσισαν να μεταφέρουν και να τοποθετήσουν εντός του οικισμού της Μαλώνας, λίγο μετά την ιρλανδική διάβαση, ένα λυόμενο σπίτι!

Οι μανούβρες που έκανε το όχημα που το μετέφερε, στην προσπάθειά του να αφήσει το λυόμενο στο κατάλληλο σημείο, είχαν ως αποτέλεσμα να σπάσει ο άξονάς του και να μείνει μέσα στο δρόμο!

«Αμέσως έτρεξαν στο σημείο κάτοικοι του χωριού μας, για να βοηθήσουν στη μετακίνησή του, ενώ πολύτιμη ήταν η συνδρομή του χειριστή μηχανήματος κ. Παναγιώτη Μαστροσαββάκη από τα Μάσαρη», είπε μιλώντας στη «Ροδιακή» ο πρόεδρος της Κοινότητας Μαλώνας κ. Νεκτάριος Μουστακέλλης.



Αυτό ωστόσο δεν ήταν αρκετό για να αποφευχθεί η ταλαιπωρία για τους οδηγούς, καθώς σημειώθηκε μποτιλιάρισμα για πάνω από μισή ώρα και ουρά αρκετών χιλιομέτρων με τον κ. Μουστακέλλη να αρκείται να σχολιάσει ότι «πρέπει να υπάρξει μια διαφορετική λύση από τη σημερινή που ακολουθείται, αλλιώς το καλοκαίρι τα πράγματα θα είναι δύσκολα τόσο για τους κατοίκους της περιοχής, όσο και για τους επισκέπτες».

Ο ίδιος μάλιστα λέει πως καθημερινά «χτυπάει η καρδιά μας μην συμβεί κανένα ατύχημα ή μην χτυπήσει κανένα παιδί που παίζει έξω στο δρόμο. Γενικότερα οι οδηγοί θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν περνούν μέσα από τα χωριά μας, για να μην θρηνήσουμε θύματα. Η διέλευση πρέπει να γίνεται με χαμηλή ταχύτητα».


Ένα ακόμα πρόβλημα αποτελεί η στάθμευση των οχημάτων πάνω στις παρακαμπτήριες οδούς: «Οι κάτοικοι της περιοχής πρέπει επίσης να καταλάβουν ότι δεν μπορούν να αφήνουν τα οχήματά τους πάνω στο δρόμο τώρα που αυξήθηκε τόσο πολύ η κυκλοφορία. Η Αστυνομία πρέπει να κάνει σχετικούς ελέγχους, κάτι το οποίο δεν συμβαίνει μέχρι τώρα», λέει ο κ. Μουστακέλλης.

Φυσικά στο στόχαστρό του μπήκαν και οι ανυπόμονοι και ανυπάκουοι οδηγοί: «Όταν βρέχει οι οδηγοί πρέπει να καταλάβουν ότι για δύο τουλάχιστον μέρες μετά ο δρόμος από το Χαράκι παραμένει κλειστός, μέχρι να "ξεφουσκώσει" το ποτάμι. Πρέπει να αντιληφθούν ότι η συγκεκριμένη διάβαση κλείνει για λόγους ασφαλείας. Ας το σεβαστούμε αυτό επιτέλους και όχι να βρίζουμε τους φύλακες που απλώς προσπαθούν να κάνουν την δουλειά τους», κατέληξε ο πρόεδρος της Κοινότητας Μαλώνας.

Διαβάστε ακόμη

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο