Ικανοποιητική η παρουσία της Ρόδου στις τουριστικές εκθέσεις

Ικανοποιητική η παρουσία της Ρόδου στις τουριστικές εκθέσεις

Ικανοποιητική η παρουσία της Ρόδου στις τουριστικές εκθέσεις

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 790 ΦΟΡΕΣ

Χρειάζονται περισσότερα αεροπλάνα για να καλυφθεί η ζήτηση δήλωσε ο αντιδήμαρχος Κώστας Ταρασλιάς

Ικανοποιημένος από την παρουσία της Ρόδου στις τελευταίες εκθέσεις τουρισμού, δήλωσε ο αντιδήμαρχος Τουρισμού, Πολιτισμού και Διεθνών Σχέσεων Κώστας Ταρασλιάς, καθώς το νησί μας για μία ακόμα χρονιά, πήρε μέρος με επιτυχία στις μεγάλες διοργανώσεις που πραγματοποιήθηκαν στις Βρυξέλλες, το Μιλάνο και το Τελ Αβίβ.

Στόχος, όπως πάντα, η προσέλκυση περισσότερων τουριστών ειδικά αυτή τη χρονιά που επικρατεί μία ανησυχία για το πώς θα εξελιχθεί μετά την πτώχευση του Thomas Cook και με δεδομένο επίσης ότι, όπως διαπιστώθηκε, υπάρχει έλλειψη αεροπλάνων για την κάλυψη της ζήτησης.

«Η Ρόδος συμμετείχε σε τρεις πολύ μεγάλες εκθέσεις στις Βρυξέλλες, στο Μιλάνο και στο Τελ Αβίβ.

Η διεύθυνση Τουρισμού συμμετείχε και στις τρεις καθώς θεωρούμε ότι είναι απαραίτητη η συμμετοχή στις συγκεκριμένες αγορές, δηλαδή του Βελγίου, της Ιταλίας και του Ισραήλ. Και αυτό γιατί πολλοί τουρίστες παρακολουθούν πώς πάει η κίνηση και ειδικά οι τουρ οπερέιτορ με τους οποίους συζητάμε» δήλωσε ο κ. Ταρασλιάς ο οποίος μίλησε αναλυτικά για κάθε μία από αυτές.


Από την έκθεση στο Μιλάνο


Ειδικότερα, αναφέρθηκε στην έκθεση ΙΜΤΜ στο Ισραήλ λέγοντας ότι ήταν πολύ σημαντικό το ταξίδι εκεί γιατί παράλληλα με την έκθεση - μία από τις σημαντικότερες που πραγματοποιούνται εκεί- , ο ΕΟΤ έκανε μία πολύ μεγάλη συνάντηση με B2B συναντήσεις όπου είχαν προσκληθεί τουρ οπερέιτορς και τουριστικοί παράγοντες από το Ισραήλ για να έχουν μία κατ’ ιδίαν επαφή με τους εκπροσώπους των ελληνικών τουριστικων γραφείων αλλά κυρίως για να έχουν μία επαφή με τους εκπροσώπους των 13 περιφερειών.

«Όλες οι περιφέρειες της χώρας έκαναν παρουσίαση της δικής τους περιοχής και εμείς είχαμε την τιμή ως Ρόδος να συμμετέχουμε στην παρουσίαση της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, όπου αφού παρουσιάστηκε το κομμάτι με τις υποδομές των νησιών στον τουρισμό, είχα την τιμή και τη χαρά να εκπροσωπήσω την περιοχή μας μιλώντας για τα εβραϊκά μνημεία που υπάρχουν στη Ρόδο» δήλωσε ο αντιδήμαρχος, προσθέτοντας ότι αυτό αποτελούσε μία στόχευση του δήμου για την προσέλκυση Ισραηλινών τουριστών γιατί, όπως είπε, η Ρόδος είναι μία περιοχή που όχι μόνο έχει τη συναγωγή το μουσείο και την εβραϊκή συνοικία αλλά είναι και ένας τόπος ο οποίος έχει ιστορική σημασία για το κράτος του Ισραήλ, καθώς εδώ έγιναν οι μεγάλες συναντήσεις την περίοδο 1948-1949 με αφορμή τη λήξη του αραβοϊσραηλινού πολέμου, και μάλιστα στο ξενοδοχείο των “Ρόδων” υπεγράφησαν οι τελικές ανακωχές.

Ο δήμος Ρόδου και ο αντιδήμαρχος Κ. Ταρασλιάς  στην έκθεση του Τελ Αβίβ
Ο δήμος Ρόδου και ο αντιδήμαρχος Κ. Ταρασλιάς στην έκθεση του Τελ Αβίβ


«Αυτά είναι στοιχεία που θεωρώ πολύ σημαντικά να τα γνωρίζουν ακόμα περισσότεροι Ισραηλινοί οι οποίοι αγαπούν τη χώρα μας, έρχονται για να διασκεδάσουν και να ευχαριστηθούν ελληνική γαστρονομία και η στόχευση που πρέπει να έχουμε προς αυτούς είναι μεγάλη» κατέληξε ο κ. Ταρασλιάς.

Παράλληλα τόνισε ότι στη διεύθυνση Τουρισμού γίνονται οι ετοιμασίες και για τις επόμενες εκθέσεις.

Συγκεκριμένα, το προσεχές διάστημα ο δήμος της Ρόδου θα συμμετάσχει στην έκθεση της Σερβίας, από 20 έως 23 του μήνα στο Βελιγράδι, ακολουθεί το Βερολίνο και η έκθεση ΙΤΒ, η επόμενη διοργάνωση θα είναι στη Γαλλία και τέλος θα δώσει το “παρών “και στην έκθεση της Ρωσίας.

Στην έκθεση ΙΜΤΜ του Ισραήλ
Στην έκθεση ΙΜΤΜ του Ισραήλ


«Αυτές είναι οι τέσσερις εκθέσεις με τις οποίες θα ολοκληρώσουμε τον κύκλο των επισκέψεών μας στις μεγάλες τουριστικές αγορές στις οποίες συμμετέχουμε μετά από όσα έχουμε συμφωνήσει και με την περιφέρεια. Το προσεχές διάστημα θα κάνουμε και ανακοινώσεις σχετικά με το πώς διαχειριζόμαστε το τουριστικό προϊόν πέρα από τις εκθέσεις» είπε ολοκληρώνοντας ο κ. Ταρασλιάς.

Σε ό,τι αφορά την έκθεση ΙΤΒ του Βερολίνου η συμμετοχή του δήμου, όπως τόνισε ο αντιδήμαρχος Τουρισμού, θα είναι πολύ δυναμική καθώς θα συμμετέχουμε στο μεγάλο περίπτερο που θα έχει η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, με το μεγαλύτερο stand από όλα τα νησιά όπως πάντα.

Όπως είπε, θα υπάρχουν τα διαφημιστικά φυλλάδια ενώ ο δήμος θα διοργανώσει και ένα event το οποίο βρίσκεται στο στάδιο της ετοιμασίας.

Ερωτηθείς ο κ. Ταρασλιάς για την εξέλιξη του τουριστικού ρεύματος από τη Γερμανία, δήλωσε ότι η εικόνα που έχουμε είναι ότι θα είμαστε στα περσινά επίπεδα και ίσως να σημειωθεί μία μικρή άνοδος.
Πάντως σύμφωνα με τον ίδιο το μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει δεν είναι άλλο από την έλλειψη αεροπλάνων ώστε να προστεθούν πτήσεις και να ικανοποιηθεί η ζήτηση.

Η Ρόδος στην ΒΙΤ Ιταλίας
Η Ρόδος στην ΒΙΤ Ιταλίας


«Το πρόβλημα το οποίο εμείς αντιμετωπίζουμε είναι οι πτήσεις, ενώ δεν έχουμε θέμα με τις κλίνες, αφού παρέχουμε το σύνολο των κλινών που απευθύνονται σε όλα τα βαλάντια. Αν μπορέσουμε να οργανώσουμε καλύτερα το θέμα των πτήσεων, θα είναι πολύ σημαντικό.

Από τις επαφές που είχαμε με την Aegean αυτό που μας λένε είναι ότι θα θέλαμε να βάλουμε και άλλες πτήσεις αλλά περιμένουμε το νέο στόλο που έχουμε παραγγείλει, δηλαδή από του χρόνου και μετά. Δεν μπορούν να μπορούν να ικανοποιήσουν τις ανάγκες παρά το ότι βλέπουμε ότι υπάρχει αύξηση πτήσεων.
Δέχθηκα παράπονα στην Ιταλία για το πότε ξεκινούν οι πτήσεις για Ρόδο, κάτι για το οποίο δεν ισχύει για παράδειγμα για το Ισραήλ.

Από τις πρώτες πτήσεις τσάρτερ είναι αυτές που ξεκινούν από το Ισραήλ. Υπάρχει μία γενικότερη άποψη ότι οι προορισμοί γίνονται πιο αποδοτικοί αν υπάρχει ακόμα μεγαλύτερο πτητικό πρόγραμμα» κατέληξε ο κ. Ταρασλιάς.

Διαβάστε ακόμη

Γ. Χατζημάρκος: σε διψήφιο ποσοστό η αύξηση κρατήσεων σε Ρόδο και Κω

Κως και Ρόδος στους κορυφαίους προορισμούς εσωτερικού της Aegean Airlines από τη βάση της Θεσσαλονίκης για την περίοδο του Πάσχα

Tus Airways: Nέα σύνδεση Λάρνακα - Ρόδος

Μαζική απόβαση των Ισραηλινών στη Ρόδο για το εβραϊκό Πάσχα

Aρχές Μαΐου θα έχουν ανοίξει όλα τα ξενοδοχεία της Ρόδου

Τούρκοι τουρίστες... «κατέλαβαν» τα ελληνικά νησιά

110 πτήσεις τσάρτερ το Σαββατοκύριακο 20-21 Απριλίου στο αεροδρόμιο της Ρόδου

Χιλιάδες Τούρκοι τουρίστες στη Ρόδο