Στη θεατρική ομάδα της αδελφότητας Κρητών το πρώτο βραβείο του κοινού

Στη θεατρική ομάδα της αδελφότητας Κρητών το πρώτο βραβείο του κοινού

Στη θεατρική ομάδα της αδελφότητας Κρητών το πρώτο βραβείο του κοινού

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 443 ΦΟΡΕΣ

Μια ακόμα δικαίωση του έργου που τώρα και 31 χρόνια δημιουργεί η Θεατρική Ομάδα της Αδελφότητας Κρητών Ρόδου ήταν η διάκριση που κέρδισε με τη συμμετοχή της στο φετινό 12ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Σάτιρας Ερασιτεχνικών Θιάσων «Μώμος ο Πατρεύς». Ιδιαίτερα σημαντική και για τη Ρόδο δεδομένου ότι η ομάδα εκπροσωπούσε την πόλη στην οποία δραστηριοποιείται.

Στο φεστιβάλ «Μώμος ο Πατρεύς» συμμετείχαν δέκα θεατρικές ομάδες από όλη την Ελλάδα που παρουσίασαν μια σπονδυλωτή παράσταση από σατιρικά δεκάλεπτα στο κατάμεστο από κόσμο θέατρο “Πάνθεον” της Πάτρας.

Το Φεστιβάλ, το οποίο είναι μια μεγάλη γιορτή της σάτιρας και του γέλιου, διοργανώθηκε από την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Πατρέων «Καρναβάλι Πάτρας», την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με την καλλιτεχνική επιμέλεια και παραγωγή του Ερασιτεχνικού Σχήματος «Ρεφενέ» και πραγματοποιήθηκε το διήμερο 7 και 8-2-2020. Τελούσε δε υπό την αιγίδα της Εταιρείας Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων.

Το πρώτο βράδυ (7/2) παρουσιάστηκε η θεατρική παράσταση «Αλίμονο στους νέους», ένα αφιέρωμα στο Τριφυλιακό Ερασιτεχνικό Θέατρο των Φιλιατρών .

Τη δεύτερη βραδιά (8/2) οι δέκα θεατρικές ομάδες παρουσίασαν την παράσταση των δεκαλέπτων που διαγωνίστηκαν για τα βραβεία του κοινού. Συνδετικό κρίκο ανάμεσα στις συμμετοχές αυτές αποτελούσαν ιντερμέδια που παρουσίασαν, ευρηματικά, τα μέλη του Ερασιτεχνικού Σχήματος Πάτρας «Ρεφενέ» σε σκηνοθεσία Γιάννη Γεωργακάκη και είχαν ως θέμα «Πίσω στα θρανία να ξαναγυρίσουμε».

Η Θεατρική Ομάδα της Αδελφότητας Κρητών Ρόδου παρουσίασε το δρώμενο «Το προξενιό» από το θεατρικό έργο του Μανώλη Μαστορογιαννάκη «Όταν ήμουν δήμαρχος» σε σκηνοθεσία Γιάννη Φλώρου.
Όλες οι συμμετοχές ήταν πολύ αξιόλογες και κέρδισαν επάξια την επιδοκιμασία, το γέλιο και το χειροκρότημα του κοινού.

Το πρώτο βραβείο κοινού κέρδισε το δεκάλεπτο της Θεατρικής Ομάδας της Αδελφότητας Κρητών Ρόδου. Η απονομή στη Θεατρική Ομάδα της χρυσής κεφαλής του αρχαίου θεού της σάτιρας Μώμου έγινε μέσα σε πολύ ενθουσιώδες και συγκινητικό κλίμα από την πρόεδρο της Επιχείρησης του Δήμου Πατρέων Καρναβάλι Πάτρας Ήρα Κουρή η οποία υπογράμμισε την αξία του ερασιτεχνικού θεάτρου, του εθελοντισμού, της σάτιρας και του γέλιου.

Να σημειωθεί ότι είναι η δεύτερη συνεχόμενη χρονιά που η Θεατρική Ομάδα των Κρητών της Ρόδου κερδίζει το πρώτο βραβείο του κοινού με τη συμμετοχή της στο φεστιβάλ της Πάτρας.

Συντελεστές του φεστιβάλ «Μώμος ο Πατρεύς» είναι ο Γιάννης Γεωργακάκης, ένας ανεξάντλητος και πηγαίος άνθρωπος του θεάτρου μαζί με την πρόεδρο του θεατρικού σχήματος «Ρεφενέ» Κατερίνα Λειβαδά. Και οι δυο αποτελούν τα εχέγγυα για τη συνέχιση ενός θεσμού που ξεχωρίζει και αποτελεί μια γιορτή γέλιου και διασκέδασης για την Πάτρα. Μιας γιορτής, που στηρίζεται στους εθελοντές – δημιουργούς που παίρνουν μέρος, τα αξιόλογα και δραστήρια μέλη της ομάδας του «Ρεφενέ» με την ιδιαίτερη αγάπη και το μεράκι που τους διακρίνει για την ερασιτεχνική συνολικά δημιουργία.

Διαβάστε ακόμη

Εκδήλωση για τα 109 χρόνια από τη γενοκτονία των Αρμενίων

Συζήτηση με τη WWF για τις δασικές πυρκαγιές της Ρόδου την Τετάρτη στο ΕΚΡ

Ανοιχτή Εκδήλωση για το κοινό του έργου «Ελληνικές Έξυπνες πόλεις: Σύστημα Τηλεφροντίδας με ρολόι και βραχιόλι στο Δήμο Ρόδου»

Επιτυχώς ολοκληρώθηκαν η Ημερίδα Ενημέρωσης & το Τριήμερο Περιφερειακό Εργαστήριο Κυκλικής Οικονομίας

Ομιλία του συγγραφέα Νικόλα Σμυρνάκη

Ημερίδα αφιερωμένη στον Νικ. Κόνσολα

Πεζοπορία της ΟΠΕΡ την Κυριακή 28 Απριλίου μαζί με τον Πανταζή Χούλη

Πρόσκληση στα εγκαίνια του Μπαζάρ Μεταχειρισμένου Βιβλίου στον Ι.Ν. Αγίου Ιωάννου Ρόδου