Στη Ρόδο το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας

Μια κορυφαία διοργάνωση επιστρέφει μετά από σαράντα χρόνια στη Ρόδο και αφορά την ποδηλασία, αναγνωρίζοντας πια το νησί ως μια από τις κοιτίδες του αθλήματος σε πανελλήνιο επίπεδο και όχι μόνο. Σύμφωνα με πληροφορίες, έπεσαν οι απαραίτητες υπογραφές και από τις 24 έως τις 26 Απριλίου θα φιλοξενηθεί το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Δρόμου Νέων Ανδρών-Γυναικών, Εφήβων-Νεανίδων και Παίδων-Κορασίδων. 

Οι αγώνες θα γίνουν μετά από την πρωτοβουλία της ΤΕ-ΕΟΠ και του προέδρου της Ιωάννη Παπασταματάκη και θ’ αφορούν ουσιαστικά μια διοργάνωση του Ροδήλιου με συνδιοργανώτρια την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και φυσικά την ΕΟΠ.

Έτσι, το νησί μετά το 1980 θα φιλοξενήσει ελίτ αθλητές για την ανάδειξή τους σε κάθε κατηγορία. Συνολικά γύρω στα 200 άτομα θα φτάσουν στη Ρόδο, πέραν από τους συμμετέχοντες, προπονητές, μηχανικοί και παράγοντες για τον αγώνα. 
Τις επόμενες μέρες θα γίνουν οι απαραίτητες συναντήσεις, ώστε να βγουν οι διαδρομές στην ατομική χρονομέτρηση και την αντοχή, κι από εκεί και πέρα θ’ ανακοινωθούν κι άλλες λεπτομέρειες του αγώνα. 

Ο Ροδήλιος είχε κατά το παρελθόν διοργανώσει το Γύρο Ρόδου με τη συμμετοχή των κορυφαίων αθλητών-αθλητριών από ελληνικούς συλλόγους και την τελευταία τριετία το «Rhodes Tour», στο οποίο και λαμβάνουν μέρος επαγγελματικές ομάδες απ’ όλο τον κόσμο.