Ομάδες από ΗΠΑ και Καναδά στο «Rhodes Tour»

Μια ιδιαίτερη επαγγελματική ομάδα με συμμετοχή στο «Rhodes Tour» είναι η  «Team Novo Nordisk» από τις ΗΠΑ κι αυτό γιατί είναι η πρώτη στον πλανήτη που αποτελείται από ποδηλάτες οι οποίοι αντιμετωπίζουν πρόβλημα με το διαβήτη. Αποστολή της ομάδας είναι να εμπνεύσει τον καθένα, ώστε να ενημερωθεί και να συμβάλλει στην αντιμετώπισή του. 

Έτσι, συμμετέχει σε αγώνες ενταγμένους στο καλεντάρι της UCI στην Αμερική, την Ευρώπη, την Ασία και την Αφρική για την καμπάνια αυτήν. Το 2019 ήταν μια χρονιά πετυχημένη για την ομάδα αφού συμμετείχε σε 24 αγώνες και ταξίδεψε συνολικά σε 15 χώρες γι’ αυτούς, ενώ είχε θέση στο βάθρο στους γύρους Εσθονίας και Κίνας.
 

Από τον Καναδά θα ταξιδέψει στη Ρόδο για τους αγώνες η “Toronto Hustle”
Από τον Καναδά θα ταξιδέψει στη Ρόδο για τους αγώνες η “Toronto Hustle”


Ένας από τους πιο πετυχημένους αθλητές της είναι ο Σαρλ Πλανέ από τη Γαλλία που πήρε τον τίτλο του πολυτιμότερου ποδηλάτη στον Γύρο Πολωνίας, τον πρώτο στην εφτάχρονη ιστορία της ομάδας. Είχε επίσης τον τίτλο στο σπριντ στον Γύρο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων αλλά και τις ανηφορικές διαδρομές στον Γύρο της Πολωνίας αλλά και της Καλιφόρνια σε ό, τι είχε να κάνει με μια διαδρομή που χρειάζεται θάρρος από τον κάθε ποδηλάτη για να τη διανύσει.
 

Ξανά στη Ρόδο η Εθνική Τουρκίας για τους σημαντικούς αγώνες του Μαρτίου
Ξανά στη Ρόδο η Εθνική Τουρκίας για τους σημαντικούς αγώνες του Μαρτίου


Ο Νταβίδ Λοθάνο από την Ισπανία πήρε τον τίτλο του καλύτερου ποδηλάτη στις ανηφορικές διαδρομές στον Γύρο της Ταϊουάν στην Κίνα και ο Βρετανός Σαμ Μπραντ τον ίδιο τίτλο στον Γύρο Εσθονίας. Πέραν  όμως από τη συγκεκριμένη πολύ σημαντική ομάδα, στη Ρόδο θα συμμετάσχει και η Εθνική της Τουρκίας που κάθε χρόνο επιλέγει αυτούς τους αγώνες για να εκπροσωπηθεί από τους νεαρούς ταλαντούχους ποδηλάτες, προκειμένου να προβάλλουν την Τουρκία σε κάθε σημείο του κόσμου. 

Η «Toronto Hustle» εδρεύει στον Καναδά και συγκεκριμένα το Τορόντο, όπως μαρτυρά και το όνομά της, αναδιαμορφώνοντας με την παρουσία της την επαγγελματική ποδηλασία στη Βόρεια Αμερική μέσα από τα λαϊκά στρώματα με σκοπό την ανάπτυξή της για την ανάδειξη της επόμενης γενιάς αθλητών. Προσπαθεί μάλιστα να κάνει την ποδηλασία ελκυστική μέσα από συγκεκριμένες καμπάνιες, όχι μόνο στο Τορόντο αλλά και παγκοσμίως.  
 

Η “Novo Nordisk” από τις ΗΠΑ θα συμμετάσχει στη Ρόδο στο πλαίσιο της καμπάνιας αντιμετώπισης του διαβήτη
Η “Novo Nordisk” από τις ΗΠΑ θα συμμετάσχει στη Ρόδο στο πλαίσιο της καμπάνιας αντιμετώπισης του διαβήτη