Δωρεά στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου  στη μνήμη της Ελένης Τοπαλούδη

Ιατροτεχνικό και νοσοκομειακό εξοπλισμό στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου συνολικής αξίας εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ θα δωρίσει ο ο Σύλλογος Καρκινοπαθών και Σπάνιων Παθήσεων Βορείου Έβρου «Μαζί για ζωή», αφού, όπως τόνισε στην ομιλία της η πρόεδρος του Εύη Ορφανού, η σημαντική δωρεά προς το Γενικό Νοσοκομείο Διδυμοτείχου θα γίνει στη μνήμη της Ελένης Τοπαλούδη.

Ο Σύλλογος ένωσε τις δυνάμεις του με το Σύλλογο Στήριξης Καρκινοπαθών Ρόδου «Μαζί με δύναμη για τη ζωή»  και με τον Πολιτιστικό  Σύλλογο  Παραδεισίου Ρόδου  «ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ».

Ο εξοπλισμός βάρους 13-15 ετών θα παραδοθεί από τη Σουηδία στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου στα τέλη Φεβρουαρίου και η ανακοίνωση έγινε σε εκδήλωση σε κεντρικό ξενοδοχείο στη Νέα Ορεστιάδα παρουσία και της μητέρας της Ελένης Τοπαλούδη της κ.Κούλας Αρμουτίδου που παρέλαβε και μια τιμητική πλακέτα.​Στην ομιλία της η Εύη Ορφανού πρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών και Σπάνιων Παθήσεων Βορείου Έβρου  επισήμανε:

«Η συγκεκριμένη αυτή δωρεά αποκτά επιπλέον βαρύνουσα σημασία, εάν ληφθεί υπόψη ότι γίνεται σε μια εποχή πολυποίκιλης κρίσης, διευρύνοντας τις δυνατότητες ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης του νοσοκομείου μας στην περιοχή του Βόρειου Έβρου.
 


Τα έξοδα μεταφοράς από Σουηδία για Διδυμότειχου θα καταβληθούν την άλλη εβδομάδα από τον σύλλογο μας, ύψους 3.000 ευρώ.

Το φορτίο αναμένεται να φτάσει προς τα τέλη του Φλεβάρη με νταλίκα μέσω του οδικού δικτύου, με βάρος 13-15 τόνων και αξία εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.

»Όταν επικοινωνήσαμε για πρώτη φορά με τον Φιλανθρωπικό Σύλλογο «ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ» στη Ρόδο από τον Βόρειο Έβρο, ξύπνησαν αμέσως οι μνήμες της αδικοχαμένης Ελένης Τοπαλούδη, η οποία ως φοιτήτρια εκεί, έχασε με τραγικό τρόπο τη ζωή της. Ο χρόνος είναι λίγος και ο πόνος μεγάλος για τους γονείς!

Η Ελένη δεν θα σβήσει ποτέ, γιατί θα είναι πάντα μέσα σε όλους μας, ένα κερί αναμμένο. Οι άνθρωποί μας πεθαίνουν μόνο όταν τους ξεχνάμε.

Ο εξοπλισμός αυτός αποτελεί μια αφιέρωση αγάπης και γιατρειάς πληγών.