Τακτοποιήθηκαν οι αυθαιρεσίες σε 104 σχολεία του νησιού

Τακτοποιήθηκαν οι αυθαιρεσίες σε 104 σχολεία του νησιού

Τακτοποιήθηκαν οι αυθαιρεσίες σε 104 σχολεία του νησιού

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 663 ΦΟΡΕΣ

Θα είμαστε έτοιμοι για τις παραλίες δήλωσε ο εντεταλμένος σύμβουλος Θ. Στάμου

Για την προώθηση διάφορων ζητημάτων στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, ενημέρωσε χθες, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Αναβάθμισης Σχολικών Μονάδων, Παραλιών και Κοιμητηρίων Ρόδου, κ. Θανάσης Στάμος.

Αναλυτικά:
Για τα σχολεία

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση ο κ. Στάμος, αναφέρθηκε καταρχάς στην πολεοδομική τακτοποίηση των σχολικών κτηρίων που, όπως είπε, ήταν ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα για τα σχολεία, τα κυλικεία κτλ. και πλέον 104 σχολεία σε όλη τη Ρόδο έχουν πλέον τακτοποιηθεί πολεοδομικά.

Το θέμα αυτό τους είχε αναθέσει ο Δήμαρχος, κ. Αντώνης Καμπουράκης, άμα τη ανάληψη των καθηκόντων τους, κάτι που δείχνει και τη βαρύτητα που δίνει σ’ αυτό η Δημοτική Αρχή.

Όπως είπε, λοιπόν, ο εντεταλμένος σύμβουλος, αυτή τη στιγμή βρίσκονται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουν ότι, με συντονισμένες ενέργειες, τόσο των ίδιων των υπευθύνων, του Αντιδημάρχου Παιδείας κ. Στράτου Καρίκη, της πολεοδομίας κτλ., έχουν τακτοποιηθεί οι αυθαιρεσίες που υπήρχαν στα σχολεία, που ήταν το σοβαρότερο πρόβλημα προκειμένου να μπορέσουν να προχωρήσουν τις ενέργειες για την αδειοδότηση και τη λειτουργία ων κυλικείων κτλ.

Ήδη, αυτή τη στιγμή, έχουν τακτοποιηθεί 104 σχολεία και σύμφωνα με απόφαση του Δημάρχου έχον τακτοποιηθεί και τα σχετικά έγγραφα.

Κάποιες μκρολεπτομέρειες που μπορεί να προκύψουν από εδώ και πέρα πάνω σε κάποια θέματα, είναι πολύ πιο εύκολο να επιλυθούν.

Το δεύτερο που έχει επίσης σχέση με τα σχολεία, είναι ότι έχουν ξεκινήσει ουσιαστικές παρεμβάσεις σε όλα αυτά τα κτήρια. Δηλαδή, εκτός από την τακτοποίηση τη διοικητική, έχουν γίνει και πολλές παρεμβάσεις, αισθητικές, λειτουργικές και ενεργειακές και αυτή τη στιγμή ολοκληρώνεται και το βιοκλιματικό σχολείο της Κρεμαστής για το οποίο είχε γίνει μεγάλος ντόρος με το αίθριο που έσταζε κτλ. Ακόμη, έχουν γίνει παρεμβάσεις στον περιβάλλοντα χώρο των σχολείων και τα παιδιά μπορούν να κινούνται με ασφάλεια.

Δεν παρέλειψε, πάντως, να πει στη συνέχεια ο κ. Στάμος, ότι ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο και συνεχίζουν να καταβάλουν προσπάθειες γιατί υπάρχουν πολλές σοβαρές εκκρεμότητες ακόμα (με παιδικές χαρές, χλοοτάπητες, χώρους υγιεινής κτλ.).

Το θέμα σύμφωνα με τον κ. Στάμο είναι ότι “τρέχουν” εργολαβίες αυτή τη στιγμή και είναι σε θέση να πουν ότι μέχρι το τέλος του τρέχοντος μηνός, θα έχουν ολοκληρωθεί και άλλες εργασίες.

Για τις παραλίες
Καθησυχαστικός ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά και προς όφελος των δραστηριοπούμενων στις παραλίες, εμφανίστηκε για ακόμα μία φορά ο κ. Στάμος.

Όπως είπε, περιμένουν την ΚΥΑ που προβλέπει την παραχώρηση των παραλιών και πιέζουν αυτή να είναι για μεγαλύτερο διάστημα από το ένα ή τα δύο έτη που είχαμε, ώστε να υπάρχει ένα εύλογο χρονικό διάστημα που να δίνει το δικαίωμα να γίνουν κάποιες σοβαρές παρεμβάσεις σ’ αυτές και να μην εξαρτόμαστε κάθε χρόνο από αυτή τη διαδικασία.

Είπε, ακόμη, ότι ο Δήμαρχος είχε μία κατεπείγουσα συνάντηση για το θέμα αυτό στην Αθήνα ενώ έστειλε στη συνέχεια και τον ίδιο. Σύμφωνα με τον κ. Στάμο, λοιπόν, η θέση του Υπουργείου είναι ότι το αργότερο μέχρι τα τέλη του μηνός θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία ενώ αναμένεται και μία νομοθετική ρύθμιση οποία θα καθορίσει τα πράγματα σε πολύ καλύτερο βαθμό απ’ ό,τι ήταν μέχρι σήμερα.

Επίσης, έχει προχωρήσει και ο χωροταξικός σχεδιασμός των παραλιών με τα πόστα, με στόχο να είναι όλοι ευχαριστημένοι, και οι ομπρελάδες, οι οποίοι απ’ αυτό ζουν, να μη χάσουν τη δουλειά τουςς αλλά να γίνει και μία πιο σωστή κατανομή ώστε όλοι να είναι ευχαριστημένοι, όπως είπε χαρακτηριστικά ο εντεταλμένος. Στο σημείο αυτό, διαβεβαίωσε ότι θεωρεί ότι δεν θα υπάρξει κανένα θέμα γιατί η νομοθετική ρύθμιση που περιμένουν προβλέπει ακριβώς αυτό: Να μπορέσουν να βγάλουν όσο γίνεται περισσότερα πόστα για να ικανοποιήσουν περισσότερο κόσμο.

«Θεωρώ ότι θα είμαστε έτοιμοι. Άλλες φορές η παραχώρηση έβγαινε πολύ πιο αργά, Απρίλιο-Μάιο, τώρα πιστεύω ότι σύντομα θα την έχουμε», είπε και ανέφερε ότι αυτές τις ημέρες μίλησε με το αρμόδιο Τμήμα του Υπουργείου και τον διαβεβαίωσαν ότι θα είμαστε εντάξει.

Ακόμη, με τη συνδρομή των Προέδρων των κοινοτήτων και των χωρικών Αντιδημάρχων, έχει ξεκινήσει το «λίφτινγκ» σε κεντρικές παραλίες, και ανέφερε ότι έχει καθαριστεί η παραλία από το Ενυδρείο μέχρι το Grand Hotel με εθελοντικές ομάδες και τη βοήθεια κάποιων συνεργείων.

Επέστησε την προσοχή, πάντως, ότι το υλικό το οποίο χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή για να μαζευτεί είναι τα πλαστικά τα οποία μαζεύονται με το χέρι διότι, σε διαφορετική περίπτωση, ανακυκλώνονται με τον αέρα, μπαίνουν στη θάλασσα, ξαναβγαίνουν κτλ. Ήδη, πάντως, έχει γίνει μία πολύ καλή προσπάθεια και έχουν μαζευτεί πάρα πολλά πλαστικά.

Για τα κοιμητήρια
Τέλος, όσον αφορά στο κοιμητήριο του Ταξιάρχη, όπως είπε ο κ. Στάμος, έχουν ξεκινήσει με ιδία μέσα και με αρκετές προσπάθειες την αποκατάσταση των φθορών που υπάρχουν μέσα σε αυτό.

Βρίσκονται σε καλό δρόμο, σε λίγο ολοκληρώνεται και ο κανονισμός λειτουργίας του, οπότε στην επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής θα έρθει και το θέμα αυτό.

Ήδη αλλάχτηκαν κλειδαριές, φυλάσσεται κατά το δυνατόν, «οπωσδήποτε χρειάζεται και άλλες παρεμβάσεις όμως αρχίζει να μπαίνει κάποια τάξη», κατέληξε ο κ. Στάμος.

Διαβάστε ακόμη

Στο δημοτικό συμβούλιο η διαχείριση του κυνοκομείου

Αυξημένη ανάγκη για αιμοδότες με ομάδα αίματος -0 στο Νοσοκομείο της Ρόδου

Νέο Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτών Οδηγών και Κυκλοφοριακής Αγωγής - Πρόεδρος ο Στέφανος Πορτσέλλη

Ακυρώθηκε η προγραμματισμένη επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανου Κασσελάκη στη Ρόδο

Γουρούνα "μπήκε" μέσα σε κατάστημα - Σοβαρά τραυματισμένος ο οδηγός

Επιστολή Αντώνη Β. Καμπουράκη προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου Κυριάκο Κασάπη

Ε.Κ.Ρ.: Οι ασφαλισμένοι να μη δέχονται να πληρώνουν συμμετοχή μεγαλύτερη από την αναγραφόμενη στο παραπεμπτικό για εξετάσεις

Περιοδεία και ομιλίες του υποψήφιου Ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Δημήτρη Τσιόδρα σε Ρόδο και Κω στις 29 & 30 Απριλίου