Ελεύθεροι με όρους και οι τρεις για την απόπειρα ζωοκλοπής

Ελεύθεροι με όρους και οι τρεις για την απόπειρα ζωοκλοπής

Ελεύθεροι με όρους και οι τρεις για την απόπειρα ζωοκλοπής

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 444 ΦΟΡΕΣ

Ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου βρέθηκαν χθες πατέρας και γιος Αλβανικής καταγωγής καθώς και 26χρονος ομοεθνής τους για να απολογηθούν για τις κατηγορίες της απόπειρας ζωοκλοπής και ζωοκτονίας σε βάρος κτηνοτρόφου στον Αρχάγγελο.

Οι τρεις άνδρες οι οποίοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες αφέθηκαν ελεύθεροι με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής τους μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 49χρονος πατέρας δήλωσε πως τόσο ο ίδιος και η γυναίκα του όσο και ο 20χρονος γιος τους εργάζονται σε ξενοδοχειακή μονάδα της περιοχής μας και λαμβάνουν αρκετά χρήματα ώστε να ζουν με άνεση οι ίδιοι και τα δύο ανήλικα παιδιά που ακόμα έχουν.

Ο 49χρονος πρόσθεσε πως από τον έλεγχο που έγινε σπίτι του δεν εντοπίστηκε κάτι που να τον ενοχοποιεί και πως σε καμία περίπτωση δεν θα έπραττε αυτό που τον κατηγορούν. Ο ίδιος είπε πως στις 14 Φεβρουαρίου έλαβε ένα τηλεφώνημα από τον γιο του, ο οποίος του ζήτησε να του πάει στο Αστυνομικό Τμήμα Αρχαγγέλου τα νόμιμα έγγραφά του επειδή τον είχαν συλλάβει. Όταν πήγε τα έγγραφα τότε έγινε και η σύλληψή του.

Από την πλευρά του ο 20χρονος γιος αρνήθηκε και αυτός τις κατηγορίες, ενώ κατέθεσε και ένσταση απόλυτης ακυρότητας της προανακριτικής κατάθεσης που του έχει ληφθεί καθώς δεν υπήρξε για τη λήψη της μεταφραστής που να γνωρίζει την Αλβανική και Ελληνική γλώσσα.

Ο 20χρονος είπε πως αφενός δεν γνωρίζει καλά τα ελληνικά και αφετέρου η σύγχυσή του από αυτό που του συνέβαινε ήταν τέτοια, που αδυνατούσε να αντιληφθεί την οποιαδήποτε ελληνική λέξη. Ο 20χρονος αρνήθηκε ότι έχει την παραμικρή ανάμιξη στην υπόθεση.

Αλλά και ο 26χρονος συμπατριώτης τους, τόνισε απολογούμενος ενώπιον της ανακρίτριας, ότι έχει έρθει στο νησί μας πριν από μόλις 15 ημέρες και διέμενε με τον θείο του. Ως εκ τούτου τα κρέατα που βρέθηκαν στον ψυγειοκαταψύκτη του σπιτιού δεν τα είχε προμηθευτεί εκείνος αλλά ο θείος του τμηματικά από συγκεκριμένο παραγωγό (τον οποίο και ονομάτισε) και μάλιστα, όπως του είπε, ορισμένα κομμάτια είναι άνω των έξι μηνών.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα και οι τρεις κατηγορούμενο αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Σημειώνεται πως την υπόθεση χειρίστηκε το δικηγορικό γραφείο του κ. Μιχάλη Κόκκινου διά των συνηγόρων κ.κ. Στέλιου Κιουρτζή και Πόπης Αναστασιάδη.

Υπενθυμίζεται πως η υπόθεση πήρε τον δρόμο της δικαιοσύνης μετά από καταγγελία που έκανε στο Αστυνομικό Τμήμα Αρχαγγέλου στις 14 Φεβρουαρίου το απόγευμα, 38χρονος κτηνοτρόφος της περιοχής, ο οποίος και κατήγγειλε ότι οι τρεις άνδρες χρησιμοποιώντας συρμάτινες παγίδες, αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν και να θανατώσουν αιγοπρόβατα ιδιοκτησίας του.

Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του 26χρονου, παρουσία δικαστικού λειτουργού, εντοπίστηκαν σε ψυγειοκαταψύκτη που βρισκόταν στην κουζίνα 21 σακούλες που περιείχαν αιγοπρόβειο κρέας συνολικού βάρους 16 κιλών και ένας μπαλτάς κρέατος. Επίσης σε έρευνα των αστυνομικών στο αυτοκίνητο του 49χρονου βρέθηκαν στην πόρτα του οδηγού δύο μαχαίρια με μήκος λάμας 12,3 και 6,5 εκατοστών αντίστοιχα και ένας κόφτης συρμάτων.

Σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε, το αυτοκίνητο αυτό φέρονται να χρησιμοποιούσαν οι κατηγορούμενοι για τις μετακινήσεις τους.

Όλα τα παραπάνω κατασχέθηκαν.

Διαβάστε ακόμη

52χρονη αφαίρεσε χρυσό δακτυλίδι

Ελεύθεροι με όρους οι γονείς του βρέφους που βρήκε τραγικό θάνατο

Αυξάνονται συνεχώς τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας στο νησί μας

Εξιχνιάστηκε κλοπή τιμαλφών από χρυσοχοείο στη Ρόδο

Συνελήφθη αλλοδαπός στη Ρόδο για ναρκωτικά

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε ο 54χρονος, υπεύθυνος κέντρου διασκέδασης στη Ρόδο, για διακίνηση ναρκωτικών

Πουλούσε υαλοκαθαριστήρες και συνελήφθη

Σε κινητοποιήσεις από αύριο οι δικηγόροι του νησιού μας