Θα ξεκινήσει η κατασκευή της εκκλησίας του Κωνσταντίνου του Υδραίου

Το «πράσινο φως» για να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την κατασκευή του Ναού για να στεγαστεί ο πολιούχος της δημοτικής ενότητας Ρόδου, ο Κωνσταντίνος ο Υδραίος, μέσα στο Πανορθόδοξο Κέντρο, δόθηκε από αρμόδιο κυβερνητικό στέλεχος, σύμφωνα με τον εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο, κ. Θανάση Στάμο.

Ο τελευταίος, ο οποίος είναι γνώστης του θέματος, ρωτήθηκε χθες σχετικά στο περιθώριο συνέντευξης τύπου που παραχώρησε, και δήλωσε ότι ο Δήμαρχος Ρόδου, κ. Αντώνης Καμπουράκης, μαζί με τον Υφυπουργό, βουλευτή Δωδεκανήσου, κ. Μάνο Κόνσολα, είχαν μεταβεί στο Υπουργείο γι’ αυτόν ακριβώς τον σκοπό. Ο λόγος ήταν, όπως είπε, ότι ο χρόνος παραχώρησης που έπρεπε να υλοποιηθεί η απόφαση είχε παρέλθει και χάναμε το δικαίωμά μας. 

Όπως έκανε γνωστό, στη συνέχεια, ο κ. Στάμος, ήδη, ο αρμόδιος Υφυπουργός τους έδωσε το «ok» ότι θα προχωρήσει άμεσα στην ανανέωση της παραχώρησης, κάτι το οποίο σημαίνει και άμεση έναρξη των εργασιών κυρίως του Ναού. Ο Ναός δηλαδή μέσα στο Πανορθόδοξο θα ξεκινήσει, όπως είπε και επεσήμανε ότι ξεχώρισαν το ένα από το άλλο θέμα και κατέληξαν ότι η κατασκευή του Ναού, χωρίς τα υπόλοιπα, μπορεί να ξεκινήσει και θα δουν πως θα χρηματοδοτηθεί.