Διαφωνούν οι εργαζόμενοι του δήμου Ρόδου με το νέο νομοσχέδιο

Ο Σύλλογος υπαλλήλων του Δήμου της Ρόδου, συμμετείχε στη χθεσινή απεργία που είχε εξαγγείλει η ΠΟΕ-ΟΤΑ όπως και η ΑΔΕΔΥ για την κατάθεση του νέου ασφαλιστικού νόμου.

Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος των υπαλλήλων του Δήμου, κ. Φώτης Μπακίρης, είπε ότι, δυστυχώς, όπως και οι προηγούμενοι νόμοι δεν έχουν διατάξεις που να καλυτερεύουν την οικονομική κατάσταση των νυν συνταξιούχων είτε των μελλοντικών. 

Είπε, λοιπόν, ο Πρόεδρος ότι διεκδικούν συγκεκριμένα πράγματα: Καταρχήν, πλήρη κατάργηση του περιβόητου  νόμου Κατρούγκαλου, επαναφορά της 13ης και της 14ης σύνταξης, όχι την ενσωμάτωση του ενιαίου ταμείου στον ΕΦΚΑ αφού ανοίγει ο δρόμος για την κατάργησή τους στο μέλλον.

Ακόμη, δεν γίνεται καμία αναφορά για τους εργαζόμενους στα βαρέα και ανθυγιεινά ενώ διεκδικούν καθολική δημόσια ασφάλιση και καμία ιδιωτικοποίηση ούτε στο επικουρικό ούτε σε κανέναν τομέα που έχει να κάνει με το ασφαλιστικό θέμα, το οποίο είναι ένα θέμα που καίει όλους τους Έλληνες.

Τέλος, ο κ. Μπακίρης, είπε ότι έχουν ζητήσει και θα έχουν ραντεβού με τον Δήμαρχο, κ. Αντώνη Καμπουράκη τις προσεχείς ημέρες.

Όσο αφορά στα μέσα ατομικής προστασίας, έχει οριστεί τεχνικός ασφαλείας που θα έχει αποκλειστικά καθήκοντα και βρίσκεται σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματέα του Δήμου-μάλιστα, ίσως βγει η προκήρυξη για άλλους δύο, δηλαδή συνολικά θα προσληφθούν τρεις τεχνικοί ασφαλείας ενώ θα υπάρχει και γιατρός ασφαλείας στο Δήμο.

Μετά από τις προσλήψεις θα δρομολογηθεί η συγκρότηση των επιτροπών υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων. Ταυτόχρονα, ο ένας από τους τεχνικούς ασφαλείας έχει οριστεί για να προχωρήσει στην καταγραφή των δικαιούχων για να βγει στον αέρα η μελέτη ώστε να δοθούν ξανά τα ΜΑΠ στους δικαιούχους, μετά από το 2017 και 2018, σύμφωνα με το νέο ΦΕΚ που βγήκε πέρυσι το καλοκαίρι.