Μία καινοτόμα, πρωτότυπη  κωμωδία στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου

Tο ερασιτεχνικό θεατρικό εργαστήρι ''Ό,τι να 'ναι'' με τη στήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου θα παρουσιάσει την πρωτότυπη κωμωδία  ''Ερωτότριτος Vs Βράκουλας''.

Μία καινοτόμα, πρωτότυπη παράσταση- κωμωδία με πολλά απρόοπτα και πολύ γέλιο, σε σενάριο του Διονύση Αλβανού και παραγωγή-σκηνοθεσία του Νικήτα Μουστάκη που θα παρουσιαστεί για τέσσερις συνεχόμενες μέρες στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου.

Συγκεκριμένα,  οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν στις 21, 22, 23 και 24 Φεβρουαρίου, ώρα 9.00 το βράδυ εκτός από την παράσταση στις 22 του μήνα που θα ξεκινήσει στις 9.30 μ.μ.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ο σκοπός των τεσσάρων παραστάσεων είναι φιλανθρωπικός, και τα έσοδά τους θα διατεθούν για τις ανάγκες συνανθρώπων μας. 

Ειδικότερα,  αποφασίστηκε τα έσοδα από την παράσταση της Παρασκευής 21 του μήνα να διατεθούν για τις αναγκαίες εργασίες των αιθουσών του Μουσικού Σχολείου και για την αγορά μουσικών οργάνων, τα έσοδα από την παράσταση του Σαββάτου 22 του μήνα για τον σύλλογο Στήριξης Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου, τα έσοδα από την παράσταση της Κυριακής  23 του μήνα για το κέντρο “Ελπίδα” (ΑΜΕΑ) ώστε να αγοραστεί ένα λεωφορείο και τέλος τα έσοδα από την παράσταση της Δευτέρας στη συμπατριώτισσά μας Μαρία Τσουρούτη η οποία πάσχει από πολλαπλή μηνιγγιωμάτωση και πρέπει να χειρουργηθεί άμεσα.

Σημειώνεται ότι λόγω της σοβαρής και σπάνιας αυτής ασθένειας (υπάρχουν συνολικά 8 τέτοια περιστατικά στην Ελλάδα) έχει τυφλωθεί και απαιτείται ποσό 8.000 ευρώ ώστε να μπορέσει να προχωρήσει στην επέμβαση, για να σωθεί η ζωή της.

Σημειώνεται ότι η είσοδος είναι ελεύθερη με προαιρετική ενίσχυση καθώς θα υπάρχει κουτί στην είσοδο για όποιον μπορεί και θέλει να προσφέρει χρήματα για τους φιλανθρωπικούς σκοπούς των παραστάσεων.
 


Περίληψη του έργου
Η Αρετούσα του 20ού αιώνα βάζει σε δοκιμασία δύο παλικάρια για να κερδίζουν την αγάπη της! Της είναι αρκετό ή δεν ξέρει τι θέλει; Ο εκκεντρικός Βράκουλας στον Μεσαίωνα έχει πρόβλημα στο κάστρο με το Αποχετευτικό!

Η Μαρία με τα κίτρινα μπορεί να βοηθήσει;  Ή ο καπετάν Ανδρέας ο Ζέππος θα βρει τη λύση;
Και πώς θα συνυπάρξουν οι ήρωες στη σκηνή την ίδια στιγμή, αφού προέρχονται από διαφορετικές ιστορίες; Εκεί βάζει το χεράκι του ο Σκηνοθέτης!

Συμμετέχουν: Μαίρη Χατζησάββα, Ευάγγελος Μανιατάκης, Ευάγγελος Κατσουρός, Ιωάννης Ζουρούδης, Νιόνιος, Νίκος Ορφανός, Αριφέ Ντεμίρ, Μιχάλης Φραγκίνης, Χαρά Κυπραίου, Λένα Θεοδοσίου, Εύα Ιατρίδη και Μαργαρίτα Γκοντούλη.
Μακιγιάζ: The Body Shop
Μουσική επιμέλεια: Γεωργάς Βασίλης

Για τη διεξαγωγή των παραστάσεων διοργανωτές και συντελεστές παραχώρησαν χθες συνέντευξη Τύπου στην οποία παρευρέθηκε και ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Πολιτισμού Δωδεκανήσου Κάλλιστος Διακογεωργίου.

Όλοι τους κάλεσαν το κοινό να παρευρεθεί και να ενισχύσει την προσπάθεια που γίνεται ώστε να συγκεντρωθούν χρήματα και να διατεθούν για τους παραπάνω φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Τονίστηκε δε ότι όλοι οι συντελεστές είναι ερασιτέχνες, και στην ουσία μία παρέα φίλων που με πολύ μεράκι κάνει αυτές τις παραστάσεις μόνο για φιλανθρωπικούς σκοπούς, θέλοντας να βοηθήσει συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη. Μάλιστα υποσχέθηκαν ότι θα υπάρχει άφθονο γέλιο και ότι όσοι τις παρακολουθήσουν θα απολαύσουν μία πρωτότυπη κωμωδία.

Κατά το χαιρετισμό τους η Σταυρούλα Καπούλα εκ μέρους του κέντρου “ΕΛΠΙΔΑ” και η Μαρία Κρητικού εκ μέρους του Συλλόγου Στήριξης Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου, ευχαρίστησαν τον Κάλλιστο Διακογεωργίου για τη στήριξη και το ερασιτεχνικό θεατρικό εργαστήρι για τις παραστάσεις, ενώ ιδιαίτερα συγκινητικά ήταν τα όσα είπε η Μαρία Τσουρούτη, αναφορικά με την ασθένειά της και τα όσα έχει περάσει τα τελευταία χρόνια, ζητώντας και εκείνη τη συμμετοχή των συμπατριωτών μας, για να αντιμετωπίσει αυτό το είδος καρκίνου από το οποίο πάσχει.
 

Από τη χθεσινή συνέντευξη για τις θεατρικές παραστάσεις
Από τη χθεσινή συνέντευξη για τις θεατρικές παραστάσεις