Πέθανε τελικά το γαϊδουράκι που διασώθηκε από εθελοντές στην Κω

Πέθανε τελικά το γαϊδουράκι που διασώθηκε από εθελοντές στην Κω

Πέθανε τελικά το γαϊδουράκι που διασώθηκε από εθελοντές στην Κω

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 652 ΦΟΡΕΣ

Δεν τα κατάφερε τελικά το τετράποδο ζώο που βρέθηκε σε άσχημη κατάσταση το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου από εθελοντές που το βοήθησαν να ελευθερωθεί.

Όπως πληροφορούμαστε , παρά το γεγονός ότι δέχτηκε φροντίδα και μεταφέρθηκε σε ένα σημείο με προφύλαξη και ζέστη, εν τέλει δεν άντεξε και πέθανε την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου.

Θυμίζουμε ότι παρουσία της αστυνομίας λύθηκαν τα πόδια του ζώου από εθελοντές καθώς ήταν δεμένα και τα 4 και βρισκόταν σε μία έκταση που είχε γεμίσει νερό από τη βροχή.

Μάλιστα το γαϊδουράκι ήταν πεσμένο μέσα στα νερά άγνωστο για πόσες ημέρες και φορούσε ένα πλαστικό κάλυμμα.

Όπως μας είχαν αναφέρει οι άνθρωποι που το βοήθησαν, είχε πληγές ανοικτές από τα σχοινιά, πυρετό και υποθερμία εξαιτίας της πολύωρης παραμονής στα παγωμένα νερά. Αν και καταβλήθηκαν πολλές προσπάθειες από φιλόζωους να κρατηθεί στη ζωή, δυστυχώς δεν τα κατάφερε. Το θέμα θυμίζουμε είχε κάνει το γύρω το διαδικτύου καθώς οι συνθήκες διαβίωσης τη δεδομένη χρονική στιγμή που βρέθηκε δεν ήταν οι κατάλληλες.


Εθελοντές από Ελλάδα και εξωτερικό ζητούν από την τοπική κοινωνία να φροντίζουν τα ζώα και να μην επιτρέπουν τέτοιες ντροπιαστικές συνθήκες να επικρατούν. Θυμίζουν ότι υπάρχουν νόμοι σχετικά με το πώς πρέπει να ζουν τα ζώα και καλούν τους πολίτες να ενημερώνουν την αστυνομία για περιστατικά κακομεταχείρισης.

Οι συχνές αναφορές πάντως στον ηλεκτρονικό Τύπο είτε για τις αγελάδες της Κω, τα αδέσποτα και τώρα με το γαϊδουράκι σίγουρα κάνουν κακό στην εικόνα του νησιού. Η δημοτική αρχή προεκλογικά είχε δεσμευτεί ότι θα κινηθεί προς τη φροντίδα των αδέσποτων και όχι μόνο ζώων. Ενδεχομένως θα πρέπει να τρέξουν γρήγορα οι διαδικασίες πριν ανέβει η θερμοκρασία και πάλι βρεθούν οι τετράποδοι φίλοι μας εκτεθειμένοι σε ακραίες καιρικές συνθήκες.

(Από το “Βήμα της Κω”)

Διαβάστε ακόμη

Απίστευτο περιστατικό στην Κω: 35χρονη πυρπόλησε μοτοποδήλατο και συνελήφθη επιτόπου

Συνεδρίασε το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας Κω

Ημερίδα για τον θαλάσσιο τουρισμό θα γίνει στην Κω

Πουλούσε υαλοκαθαριστήρες και συνελήφθη

Την ίδρυση Ενιαίου Επαγγελματικού Γυμνασίου και Λυκείου στην Κω, ζητά ο Μάνος Κόνσολας

Προθεσμία μέχρι την Τετάρτη για να απολογηθούν οι γονείς του βρέφους που πέθανε στην Κω

Συγκλονίζει ο θάνατος βρέφους στην Κω

Ο Δήμος Κω συνεχίζει με έργα σε όλο το νησί - 363.151 € για οδοποιϊα 2.600 μέτρων, στην περιοχή «Βολκάνια» Κεφάλου