Πέθανε τελικά το γαϊδουράκι που διασώθηκε από εθελοντές στην Κω

Δεν τα κατάφερε τελικά το τετράποδο ζώο που βρέθηκε σε άσχημη κατάσταση το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου από εθελοντές που το βοήθησαν να ελευθερωθεί.

Όπως πληροφορούμαστε , παρά το γεγονός ότι δέχτηκε φροντίδα και μεταφέρθηκε σε ένα σημείο με προφύλαξη και ζέστη, εν τέλει δεν άντεξε και πέθανε την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου.

Θυμίζουμε ότι παρουσία της αστυνομίας λύθηκαν τα πόδια του ζώου από εθελοντές καθώς ήταν δεμένα και τα 4 και βρισκόταν σε μία έκταση που είχε γεμίσει νερό από τη βροχή.

Μάλιστα το γαϊδουράκι ήταν πεσμένο μέσα στα νερά άγνωστο για πόσες ημέρες και φορούσε ένα πλαστικό κάλυμμα.

Όπως μας είχαν αναφέρει οι άνθρωποι που το βοήθησαν, είχε πληγές ανοικτές από τα σχοινιά, πυρετό και υποθερμία εξαιτίας της πολύωρης παραμονής στα παγωμένα νερά. Αν και καταβλήθηκαν πολλές προσπάθειες από φιλόζωους να κρατηθεί στη ζωή, δυστυχώς δεν τα κατάφερε. Το θέμα θυμίζουμε είχε κάνει το γύρω το διαδικτύου καθώς οι συνθήκες διαβίωσης τη δεδομένη χρονική στιγμή που βρέθηκε δεν ήταν οι κατάλληλες.
 


Εθελοντές από Ελλάδα και εξωτερικό ζητούν από την τοπική κοινωνία να φροντίζουν τα ζώα και να μην επιτρέπουν τέτοιες ντροπιαστικές συνθήκες να επικρατούν. Θυμίζουν ότι υπάρχουν νόμοι σχετικά με το πώς πρέπει να ζουν τα ζώα και καλούν τους πολίτες να ενημερώνουν την αστυνομία για περιστατικά κακομεταχείρισης.

Οι συχνές αναφορές πάντως στον ηλεκτρονικό Τύπο είτε για τις αγελάδες της Κω, τα αδέσποτα και τώρα με το γαϊδουράκι σίγουρα κάνουν κακό στην εικόνα του νησιού. Η δημοτική αρχή προεκλογικά είχε δεσμευτεί ότι θα κινηθεί προς τη φροντίδα των αδέσποτων και όχι μόνο ζώων. Ενδεχομένως θα πρέπει να τρέξουν γρήγορα οι διαδικασίες πριν ανέβει η θερμοκρασία και πάλι βρεθούν οι τετράποδοι φίλοι μας εκτεθειμένοι σε ακραίες καιρικές συνθήκες.

(Από το “Βήμα της Κω”)