«Ψαράς» δήλωσε ο Τούρκος που συνελήφθη ως δουλέμπορος

«Ψαράς» δήλωσε ο Τούρκος  που συνελήφθη ως δουλέμπορος

«Ψαράς» δήλωσε ο Τούρκος που συνελήφθη ως δουλέμπορος

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 847 ΦΟΡΕΣ

«Ψαράς» δήλωσε χθες στην απολογία του ότι είναι ο 33χρονος Τούρκος που συνελήφθη στα βουνά της Σύμης για τη μεταφορά 18 αλλοδαπών από τα γειτονικά παράλια!

Όπως είναι γνωστό, ο 33χρονος αλλοδαπός κατηγορείται σε βαθμό κακουργήματος και χθες το μεσημέρι συνοδευόμενος από το συνήγορό του κ. Αχιλλέα Δασκαλάκη προσήχθη ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου όπου και απολογήθηκε.
Ο 33χρονος αρνήθηκε την κατηγορία της μεταφοράς των 18 αλλοδαπών και, σύμφωνα με πληροφορίες, ισχυρίστηκε ότι είναι ψαράς και απλώς παρασύρθηκε στα χωρικά μας ύδατα λόγω της κακοκαιρίας.

Πιο συγκεκριμένα, ο αλλοδαπός είπε πως στις 14 Φεβρουαρίου βγήκε για ψάρεμα με βάρκα (όχι αυτήν που εντοπίστηκε από τους λιμενικούς) αλλά επειδή στην περιοχή επικρατούσε κακοκαιρία παρασύρθηκε μαζί με το σκάφος του έως τα δικά μας χωρικά ύδατα. Ο καιρός τον «έβγαλε» τελικά στη Σύμη – είπε ο 33χρονος Τούρκος- προσθέτοντας ότι η βάρκα του τελικά βυθίστηκε και ο ίδιος αφού πάτησε στην ακτή ανέβηκε ένα βουνό και φιλοξενήθηκε για δύο περίπου ημέρες από μία ηλικιωμένη γυναίκα που έμενε στην περιοχή προκειμένου να ανακτήσει δυνάμεις και να επιστρέψει στην πατρίδα του.

Ο 33χρονος αρνήθηκε ότι μετέφερε τους 18 αλλοδαπούς παρά το γεγονός ότι αρκετοί εξ αυτών έχουν ήδη καταθέσει ότι αυτός ήταν ο κυβερνήτης του σκάφους με το οποίο ταξίδεψαν από τα τουρκικά παράλια στη Σύμη.
Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα ο αλλοδαπός κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος και πήρε το δρόμο για τις φυλακές.

Ο εντοπισμός και η σύλληψη του αλλοδαπού έγινε το μεσημέρι της Κυριακής (16 Φεβρουαρίου 2020) μετά από την αξιοποίηση πληροφοριών και συντονισμένη επιχείρηση από τα στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της Λιμενικής Αρχής Σύμης με τη συνδρομή περιπολικού οχήματος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., καθώς και Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου.

Έτσι εντοπίστηκε στην ορεινή βραχώδη περιοχή «ΧΑΜΕΣ» της Σύμης ο 33χρονος Τούρκος, ο οποίος αναγνωρίσθηκε από τρεις (03) αλλοδαπούς ως ο κυβερνήτης του ταχύπλοου σκάφους που τους μετέφερε πρωινές ώρες στις 14/02/2020 από τα τουρκικά παράλια.
Ο αλλοδαπός συνελήφθη και μεταφέρθηκε στη Ρόδο όπου προσήχθη ενώπιον του αρμόδιου εισαγγελέα και ασκήθηκε σε βάρος του ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος.

Διαβάστε ακόμη

Δικαιώθηκαν εργαζόμενοι του δήμου Ρόδου

Ελεύθεροι χωρίς όρους αφέθηκαν η μητέρα και οι δύο εκπαιδευτικοί

Νίσυρος: Νέες αποκαλύψεις για τον αρχαιοφύλακα - «Βροχή» οι καταγγελίες – τέθηκε σε αναστολή των καθηκόντων του

Σε βαθμό κακουργήματος οι διώξεις που ασκήθηκαν κατά δύο εκπαιδευτικών

Απεγκλωβισμός 25 ατόμων από βραχώδη περιοχή της Τήλου

Κοινωνικές δράσεις των Υπηρεσιών της Αστυνομίας στο νησί της Ρόδου

Δέκα χρόνια κάθειρξη σε Σκοπιανό που συνελήφθη με 1.273 γραμμάρια χασίς

Συνελήφθη 36χρονος για διακίνηση ναρκωτικών και οπλοκατοχή στη Ρόδο