Διήμερο εκδηλώσεων για τις Απόκριες στην Παλιά Πόλη

Ιδιαίτερο βάρος στα χωριά επιθυμεί να δώσει φέτος τις Απόκριες η νέα Δημοτική Αρχή Ρόδου και, δια του ΔΟΠΑΡ, στηρίζει όλους τους Συλλόγους και τις κοινότητες που διοργανώνουν καρναβάλια και ζήτησαν τη στήριξή του αλλά ταυτόχρονα διοργανώνει διήμερο εκδηλώσεων στη Μεσαιωνική Πόλη στην κορύφωση της εορταστικής περιόδου των Απόκρεων.

Το θέμα απασχόλησε τη χθεσινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΟΠΑΡ, κατά την οποία, μεταξύ άλλων θεμάτων, εξετάστηκαν και τα αιτήματα που έφθασαν από συλλόγους και κοινότητες στα χωριά για τη στήριξη των καρναβαλιών ή των αποκριάτικων εκδηλώσεών τους.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΔΟΠΑΡ, κ. Αλέξανδρο Κολιάδη, εκείνο που θέλουν να κάνουν φέτος τις Απόκριες είναι να στηρίξουν τα χωριά που κρατάνε «ζωντανά» τα καρναβάλια τους και έθιμα αυτών των ημερών. Με γνώμονα αυτό, λοιπόν, δεν αρνήθηκαν κανένα από τα αιτήματα στήριξης που κατατέθηκαν στον ΔΟΠΑΡ. Σημειώνεται ότι η στήριξη μεταφράζεται σε παροχή εξοπλισμού, τη διάθεση συνεργείων από τον Δήμο κτλ.

Παρ’ όλα αυτά, δεν θα μπορούσε να μείνει και η πόλη της Ρόδου χωρίς εκδηλώσεις. Έτσι, στην κορύφωση των Αποκρεών, την Παρασκευή 28 και το Σάββατο 29 Φεβρουαρίου, έχουν προγραμματιστεί αρκετές εκδηλώσεις με επίκεντρο την «καρδιά» της Μεσαιωνικής Πόλης, την πλατεία Ιπποκράτους.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, λοιπόν, και την Παρασκευή και το Σάββατο της άλλης εβδομάδας θα πραγματοποιηθούν συναυλίες στην πλατεία Ιπποκράτους και όχι μόνο: Έχουν προγραμματιστεί εκδηλώσεις, από νωρίς, για τα παιδιά, παραστάσεις ενώ θα στηθούν μέχρι και…γηπεδάκια τένις!

Όσο για τις συναυλίες, θα έρθουν τα αδέλφια Κωνσταντίνος και Ηλίας Δρούλιας (Droulias Brothers), επίσης ο συμπατριώτης μας Αντώνης Σιγανός, ο Μανόλης Γονάκης και αρκετοί άλλοι ντόπιοι καλλιτέχνες και djs θα πλαισιώσουν μουσικά τις εκδηλώσεις ενώ αισθητή θα είναι και η παρουσία της Φιλαρμονικής της δ.κ. Ρόδου.

Την Κυριακή 1η Μαρτίου, οπότε και κορυφώνονται οι αποκριάτικες εκδηλώσεις, σε πρώτο πλάνο θα έιναι τα χωριά και τα καρναβάλια που διοργανώνονται απ’ άκρη σ’ άκρη του νησιού. Τέλος, την Καθαρά Δευτέρα (2 Μαρτίου) ο Δήμος καλεί όλους τους πολίτες να γιορτάσουν τα κούλουμα στα πευκάκια…