Εκπαιδευτικό σεμινάριο  σχολικών τροχονόμων στη Ρόδο

Στο πλαίσιο επιμορφώσεων, η Α’ Σχολική Επιτροπή Δήμου Ρόδου σε συνεργασία με την Τροχαία Ρόδου, πραγματοποίησε την προηγούμενη Πέμπτη το πρωί, εκπαιδευτικό σεμινάριο σε όλους τους σχολικούς τροχονόμους στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ρόδου.

Το ενδιαφέρον ήταν έντονο, αφού ήταν η πρώτη φορά που δόθηκαν βιωματικά οδηγίες από τους ειδικούς, σχετικά με τη διαδικασία της ασφαλούς μετακίνησης των μαθητών στο σχολείο στην έναρξη και στη λήξη των μαθημάτων.

Συγκεκριμένα, οι αξιωματικοί της Τροχαίας κατά την ενημέρωσή τους στο α΄μέρος της εκπαίδευσης εστίασαν στην ψυχολογία του οδηγού, την ασφαλή ακινητοποίηση των οχημάτων και τη σωστή χρήση της πινακίδας STOP. Επίσης, διασαφήνισαν τη σωστή παρουσία και στάση του σχολικού τροχονόμου κατά τη διαδικασία αυτή.

Παράλληλα, οι σχολικοί τροχονόμοι από την πλευρά τους, διατύπωσαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά και έλαβαν τις απαραίτητες οδηγίες. Ειδικότερα, ανέφεραν προβλήματα που άπτονται στην έλλειψη σεβασμού στο έργο τους, αφού οι υποδείξεις τους προσκρούουν κάποιες φορές σε ανυπακοή, αλλά ακόμα και άσεμνες χειρονομίες εκ μέρους ορισμένων οδηγών. Επίσης, αναφέρθηκε η ξεθωριασμένη διαγράμμιση των διαβάσεων και η προσωρινή στάθμευση οχημάτων σε αυτές κατά τη διάρκεια της άφιξης και αναχώρησης των μαθητών.  
 


Επιπρόσθετα, ο πρόεδρος της Α΄Σχολικής Επιτροπής κ. Αθανάσιος Βυρίνης υποσχέθηκε να διευθετήσει αρκετά από αυτά τα θέματα, σε συνεργασία με τους Διευθυντές των Σχολείων, τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου και φυσικά με την Τροχαία Ρόδου, ώστε να διευκολύνει το σημαντικό αυτό έργο.

Στο β΄μέρος οι εκπαιδευόμενοι πέρασαν στην πράξη, αφού βγήκαν έξω στο δρόμο και έκαναν εφαρμογή όσων συζητήθηκαν στη διάβαση που χρησιμοποιούν καθημερινά οι μαθητές, υπό τις οδηγίες των αξιωματικών της Τροχαίας.  

Ολοκληρώνοντας τη δράση, ο πρόεδρος κ. Βυρίνης τόνισε ότι «ο Δήμος Ρόδου, δίνοντας έμφαση στην ασφαλή προσέλευση και αποχώρηση των μαθητών στα σχολεία, στηρίζει έμπρακτα τον θεσμό του σχολικού τροχονόμου και θα συνεχίσει τις δράσεις του σε αυτή την κατεύθυνση».

Τέλος, εξέφρασε «τις θερμές ευχαριστίες στο διοικητή της Τροχαίας Ρόδου κ. Στέργου Γεώργιο, στον υποδιοικητή κ. Παπαδάκη Μανώλη και στον τροχονόμο κ. Δεληδάκη Κώστα, καθώς και σε όλους τους σχολικούς τροχονόμους οι οποίοι εκτελούν με συνέπεια και σοβαρότητα τα καθήκοντά τους».